Renault Laguna 2: Airco gaat niet aan

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Als ik mijn airco aanzet dan slaat de pomp niet aan, het lampje van airco brandt wel, voor de rest geen geluiden of zo van de pomp, weet iemand wat het probleem kan zijn?

groetjes,

Abba

Geplaatst door Abba (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 17 jaar geleden

Te lage druk in het systeem.
Ga naar een airco specialist en laat de drukken controleren.
Men voert dan ook een lektest uit en als het systeem niet lek is wordt het weer gevuld met koudemiddel en ook wordt de olie voor de compressor aangevuld/vervangen.
Tip: laat gelijk de filter/droger vervangen.(dit moet in elk geval om de 2 jaar.)

mvg,
Hans.

Abba (0), 17 jaar geleden

[quote=Hans4040]Te lage druk in het systeem.
Ga naar een airco specialist en laat de drukken controleren.
Men voert dan ook een lektest uit en als het systeem niet lek is wordt het weer gevuld met koudemiddel en ook wordt de olie voor de compressor aangevuld/vervangen.
Tip: laat gelijk de filter/droger vervangen.(dit moet in elk geval om de 2 jaar.)

mvg,
Hans.[/quote]
Beste Hans,

Eerst dacht ik het ook, heb bij iemand die ‘s avonds voor zichzelf sleutelt laten bijvullen, maar er zat voldoende druk op. Dus het moet denk ik iets anders zijn.

groet,
Harut

Hans4040 (310) PRO, 17 jaar geleden

Dan kan het nog liggen aan de druksensor of aan de compressor zelf.
Probeer eens rechtstreeks 12 volt op de compressor te zetten, dan moet de magneetkoppeling inkomen.
Misschien is de koppeling defect of moet de luchtspleet van de koppeling schoongemaakt en afgesteld worden.

Of overbrug de druksensor, dan moet de koppeling ook inkomen.(als de koppeling goed is )
Dit kan je allebei doen met contact aan maar motor uit.

mvg,
Hans.

andreas08 (0) PRO, 17 jaar geleden

de motormanagement computer moet de aircopomp vrijgeven maar dit gebeurd niet als er een storing in zit dit is ook een punt waar naar gekeken dient te worden maar wat meestal vergeten wordt

Abba (0), 17 jaar geleden

Heb vandaag ff naar gekeken, zitten twee aansluitingen op de compressor: een op compressor zelf en een op de koppeling.
Heb ff doorgemeten en in de kabels op de compressor zit gewoon spanning op, en ik hoor ook een tikkend geluid, zodra ik de steker van compressor eraf treek dan is het geluid weg.

De kabels van de koppeling eraf gehaald en doorgemeten, hier zit ook wel spanning op maar alleen plus, dus geen massa, klopt dit?

rjve (0), 17 jaar geleden

Vorig jaar heeft onze auto (ook een Laguna) ook zo'n vergelijkbaar probleem gehad (lampje van de airco brand maar verder niks). Na veel gedoe bij de garage (eerst dachten ze dat de leidingen lek waren dus hebben ze die vervangen, toen was het toch weer een electrisch probleem dus hebben ze uiteindelijk de klimaatregelingcomputer vervangen) hebben ze hem uiteindelijk gemaakt door dus de klimaatregelingcomputer te vervangen. Overigens heeft de auto nu weer hetzelfde probleem....
Waar zit eigenlijk de klimaatregelingcomputer? dan kijk ik zelf wel of er daar iets stuk/los zit.

Abba (0), 17 jaar geleden

[quote=rjve]Vorig jaar heeft onze auto (ook een Laguna) ook zo'n vergelijkbaar probleem gehad (lampje van de airco brand maar verder niks). Na veel gedoe bij de garage (eerst dachten ze dat de leidingen lek waren dus hebben ze die vervangen, toen was het toch weer een electrisch probleem dus hebben ze uiteindelijk de klimaatregelingcomputer vervangen) hebben ze hem uiteindelijk gemaakt door dus de klimaatregelingcomputer te vervangen. Overigens heeft de auto nu weer hetzelfde probleem....
Waar zit eigenlijk de klimaatregelingcomputer? dan kijk ik zelf wel of er daar iets stuk/los zit.[/quote]
Ben vrijdag bij de dealer(stam Utrecht) gewest, om te informeren hoe en wat, ik moet zeggen dat ze nooit van klantvriendelijkheid hebben gehoord.
Daar vertelden ze mij; Zo te horen is dit een elektrisch probleem, we moeten er naar gaan zoeken en u moet rekening houden dat het u minstens 300 euro gaat kosten.
Zo te horen komt dit probleem bij veel lagunas voor, dan moeten ze nu toch al weten wat het probleem is? Ipv 3 a 4 uur naar te zoeken!
Ik Krijg van de week een CD – handboek, die dealers zelf ook gebruiken, zal gaan kijken of ik kan vinden waar die computer zit.

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Abba]De kabels van de koppeling eraf gehaald en doorgemeten, hier zit ook wel spanning op maar alleen plus, dus geen massa, klopt dit?[/quote]
dit klopt de pomp wordt massa gestuurd dus als je massa er op zet zou die het moeten doen.
de airco computer is het paneel (bij een geregelde airco iig)en deze stuurt de pomp aan

rjve (0), 17 jaar geleden

Een garage (niet dealer) wist mij te vertellen dat het paneeltje met de knopjes voor de airco vaak kapot gaat en dat een vervanging (gereviseerde) daarvoor slechts 50 euro kost.
Dus dit paneeltje met de knopjes en het display voor de temperatuur is de computer voor de airco ? Dan zal ik daar eens mee gaan prutsen als ie het weer eens niet doet.

Overigens, bij mijn auto begon het ook met dat ze dachten dat het een el. probleem was, maar daarna waren het dus lekke leidingen en toen opeens weer de computer. Het was al met al dus aardig duur geworden (alhoewel we niet alles hoefden te betalen, zo eerlijk waren ze weer wel) De precieze bedragen weet ik niet meer maar die leidingen moesten 600 euro kosten en daarna het maken (vervangen van de computer?) 1500 euro.... Ik vraag me nog steeds af wat er nu zo veel geld had moesten kosten...

Overigens hadden ze wel het interieur filter er verkeerd om met geweld in terug gezet hadden.... Zo heel veel kennis van renaults hadden ze bij die renault dealer dus ook weer niet...

Sander10757 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoe kun je een int filter verkeerd monteren bij een Laguna 2?
Kan haast niet.

rjve (0), 17 jaar geleden

[quote=Sander10757]Hoe kun je een int filter verkeerd monteren bij een Laguna 2?
Kan haast niet.[/quote]
Met geweld... Er was niet veel meer van over...

Abba (0), 16 jaar geleden

Heb met een draadje massa gezet op compressor, en resultaat: hij doet het gewoon, dus al die verhaaltjes van garages dat bij renault vaak compressors zijn die kapot gaan is een groot onzin. Ik denk dat het probleem in de ecc. bediening zit, ga hem maar openen, misschien vind ik wel wat, heb trouwens de kapotte verlichting ook zelf achtergekomen wat probleem was en ook zelf gerepareerd, hoop dat dit ook net zo makkelijk zal zijn.

Aircopiet (0) PRO, 16 jaar geleden

De ECC van de laguna gaat vaak stuk. Een nieuwe gaat er naar verloop van tijd ook weer achteraan. De goedkoopste oplossing is na het vervangen van het ECC -paneel de aircokopp. met een relais te bedienen. De eindtrap in het ECC hoeft dan alleen maar een stuurstroompje aan massa te leggen, het relais doet het "zware werk".

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.