Renault Twingo: Slaats soms niet aan, lampje startonderbreker blijft knipperen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200

Hallo
Deze Twingo wil soms niet aanslaan. Starten doet ie prima. Als ie het dan niet doet dan denkt de klant gezien te hebben dat het lampje van de startonderbreker blijft knipperen (of branden). Als de auto bij ons staat slaat ie natuurlijk steeds perfect aan. Iemand eerder dit probleem gehad?

Wim.

Jansonius

Geplaatst door Jansonius (0) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

DDT (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoi, Wim

Rammelt de sleutel niet als je er mee schud ?
Ik heb nl. wel eens gehad dat de transponder los in de sleutel lag waardoor hij soms niet van de startonderbreking af ging.

timhoeks (0) PRO, 16 jaar geleden

9 van de tien keer idd de sleutel

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

Infrarood.....weet de klant wel dat de auto weer automatisch op startvergrendeling gaat na 10 minuten en daar pas weer afgaat als de deuren met de afstandsbediening gesloten en weer geopend zijn?

marcel1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dit hoeft niet perse een infrarood te zijn. Als de auto geen afst.bed. voor de portieren heeft dan zit er een transponder in de sleutel, en deze kan idd los of defect zijn. Marcel

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

Hmm...Twingo uit '98 (!).........99% zeker dat het infrarood is....maak daar 100% van.

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

@ice dude je hebt twingo's zonder centrale vergrendeling en dan zit er alleen een chip in de sleutel kop die idd los kan zitten.maar ff wachten op een reactie van de TC

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik weet wat je bedoelt, maar dat is bij dat bouwjaar niet het geval; dan hebben ze gewoon geen startvergrendeling als je geen drukknop voor CV hebt op je sleutel. Clio's van dat bouwjaar wel naar mijn idee maar ik moet toegeven dat het uit mijn hoofd zeggen van welk model en welk bouwjaar bij welke soort startvergrendeling hoort niet mijn sterkste punt is ;)

timhoeks (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Icedude]Ik weet wat je bedoelt, maar dat is bij dat bouwjaar niet het geval; dan hebben ze gewoon geen startvergrendeling als je geen drukknop voor CV hebt op je sleutel. Clio's van dat bouwjaar wel naar mijn idee maar ik moet toegeven dat het uit mijn hoofd zeggen van welk model en welk bouwjaar bij welke soort startvergrendeling hoort niet mijn sterkste punt is ;)[/quote]
HaHa!! ik denk dat helemaal niemand dat weet bij renault. onmogelijk! ben je het wel mee eens denk ik? en dat met die losse transponder (zonder cpv) zie je vaak bij import. zelfs bij ouder als 1998. zou het zomaar kunnen zijn.

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

Lol, ja dat is ook weer waar....net als je denkt toch aardig wat systemen te "kennen".....komen er weer anderen opduiken die je toch weer nooit gezien hebt :)

renevw9600 (0), 16 jaar geleden

BDP sensor eens schoonmaken!

renevw9600 (0), 16 jaar geleden

al bekend wat het probleem was / is ?

Jansonius (0) PRO, 16 jaar geleden

Ja, was idd de sleutel. Met de reservesleutel heeft ie het probleem niet! Bedankt voor de tips.

Wim.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.