Renault laguna: slecht ontvangst radio

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6-16v

In onze Laguna 7/2001 is de ontvangst van de pioneer radio bijzonder slecht. Het automatich zoeken van radiozenders kan hij er geen één vinden. Is het antennesysteem door te meten en hoe lopen de kabels?


ps. dankzij tips op dit forum werkt mijn verlichting ook weer van de ECC!!!

manne

Geplaatst door manne (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan1958 (0), 16 jaar geleden

waarschijnlijk heb je toch een breuk in je antennekabel bij de stekker.radio eruit, stekker erafknippen, bij halfords of zo een nieuwe stekker halen en die erop solderen. wij hadden nl. hetzelfde probleem met de orginele radio.

hoogfrequent (0), 16 jaar geleden

Zit er een antenneversterker in? Is probleem ontstaan na inbouw Pioneer en was vorige radio wel goede ontvangst? Zo ja dan wordt antenneversterker niet meer gevoed. Bij Pioneer wordt namelijk met de meegeleverde bedrading de voeding van de versterker niet doorgezet. Kwestie van voeding doorverbinden met de +12V

manne (0), 16 jaar geleden

Nee ik heb er geen antenne versterker in zitten, wel geprobeerd maar stoort dan nog meer.
De vorige radio had er ook al last van maar die was ook al wel 12 jaar en ging een eigen leven lijden, dus tijd om te vervangen.

hoogfrequent (0), 16 jaar geleden

dan moet je het zoeken in antenne zelf, bijv. zoals al genoemd de steker of bij antennevoet. Probeer anders eens met een losse antenne. Evt. een die je tegen voorruit kan plakken. Een los stuke draad van 1 meter in de centrale pen steken moet ook al goed signaal geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.