Renault Laguna: interieurverlichting blijft branden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v F4P

Hallo mede techneuten,

Gebruiker klaagt over interieurverlichting die blijft branden, nadat de portieren zijn gesloten en er in de auto wordt gereden. Na ca. 20 min. gaat alle interieurverlichting uit. Bij het op slot zetten van de geparkeerde auto gaat het echter altijd goed. Af en toe werkt alles naar behoren maar je kunt er geen pijl op trekken; kortom een irriterende storing. Sinds deze storing zich openbaart, werkt de startautomaat ook niet meer ( even op de knop drukken om de startmotor te activeren ) en moet er net zolang op de knop te worden gedrukt totdat de motor aanslaat. Lastig probleem waar we niet direct uit komen. Wie kan hier een helder licht over laten schijnen.

bnbauto

Geplaatst door bnbauto (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

cielie (0), 16 jaar geleden

Hallo,
vervang de kaartlezer en je bent van dit probleem af.
Let er wel op dat je de goede krijgt,er is er 1 voor de 2 knops kaart en 1 voor 3 knops kaart oftewel handsfree.
succes.

bnbauto (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Erik,

Bedankt voor de snelle reactie. Wellicht weet jij, of een andere ervaringsdeskundige, of een kaartlezer van een schadeauto / sloopauto ook bruikbaar is. Of leidt dit tot communicatieproblemen en is een nieuwe de enige (vrij prijzige) oplossing? Moet de vervangende kaartlezer ook "ingeleerd" worden?

jullens (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo,
Kaartlezer is gewoon uitwisselbaar met andere laguna's. Hoeft dus niet ingelezen te worden.

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

Maar je kan hem ook repareren, gebruik de zoekfunctie eens.

bertric (0), 16 jaar geleden

Rammelt de kaarthouder?
kaarthouder loshalen en repareren!
waarschijnlijk een heveltje afgebroken, heb hem bij mijn eigen auto vastgelijmd (half jaar terug) en hij werkt weer perfect!

bnbauto (0) PRO, 16 jaar geleden

Goedemiddag meedenkers,

Ik lees dat je hem ook kunt repareren middels een "zoekfunctie"? Hoe gebruik ik de zoekfunctie dan? Dit zegt mij helemaal niets. Zijn in het bezit van Texa diagnose-apparatuur. En nee, de kaarthouder rammelt niet.

bnbauto (0) PRO, 16 jaar geleden

Probleem opgelost!

Bij deze even een reactie naar aanleiding van de oplossing van het probleem. Allereerst iedereen bedankt voor de informatie. Ik dacht in eerste instantie niks te horen bij het schudden van de kaartlezer, maar niets bleek minder waar.( bedankt Betric) Er lag inderdaad een heveltje los welke een micro-schakelaar bedient als de kaart wordt ingestoken. Locatie van de afgebroken hevel vinden was het meeste werk. Daarna heveltje vastgelijmd en alles werkt weer naar behoren. Onvoorstelbaar knullige constructie als ik zo vrij mag zijn; als het vervangen nu tientjeswerk was wilde ik niet zeuren maar € 240,- voor zo'n kaartlezer is toch wel buiten alle proporties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.