Renault Megane: slecht starten en hoger verbruik na revisie versnellingsbak

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

hallo.

recent is de versnellingsbak gereviseerd ( bij kmstand 124000). sindsdien heb ik een hoger verbruik maar hen hier niet zoveel aandacht aan besteed. normaal 7.4 liter per 100 en nu 8.3. dit heeft niets met het weer te maken want onze andere megane (zelfde bouwjaar en motor) heeft al due tijd een verbruik van 7.4.

nu merk ik dat de auto steeds slechter start. soms direct, soms nadat de startmotor 6/7 keer ronddraait, soms slaat hij af etc. geen pijl op te trekken. problemen zijn bij warm en koud weer en ook met warme en koude motor.

zit er een sensor in de buurt van de versnellingsbak die t startproces kan beeinvloeden? zouden het de bougies kunnen zijn. (40000 km geleden vervangen)

help u mij eens op weg? er zijn geen foutmeldingen zichtbaar op dashboard en auto loopt als hij gestart is als een zonnetje.

marc

Marc Beckers

Geplaatst door Marc Beckers (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

timo tt (0) PRO, 13 jaar geleden

Slecht starten zou door een bdp sensor kunnen komen , zit op de versnellingsbak misschien is er wat mee gebeurt tijdens demontage van de versnbak. je zou hem kunnen schoonmaken en de stekkerverbinding inspuiten met contactreiniger.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.