Renault Megane: Slechte koude start

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6e 8v

Hallo,

Wij hebben een probleem met onze Megane Coupe 1.6e. Deze start erg slecht, wanneer de auto even heeft stil gestaan. Dit probleem doet zich voor, onafhankelijk van of we hem op benzine of lpg hebben staan. Bij de slechte start 'spookt' ook de toerenteller.

We hebben de auto al uitgelezen, maar geen codes. De temperatuursensor geeft een juiste waarde aan in de uitleeskast. Ook hebben we reeds een andere BDPsensor geprobeerd, helaas zonder resultaat.

Wie heeft er nog een idee om ons van dit probleem af te helpen ?

Boy323F

Geplaatst door Boy323F , lid sinds 14 jaar geleden

9 Reacties

andreas08 PRO, 13 jaar geleden

zet de auto eens bij de garage voor de deur zodat ze zelf de koude start eens kunnen proberen smorgens
het kan misschien aan hydraulische klepstoters liggen die niet goed functioneren
de startmotor die teveel stroom afnemen zodat de computer zijn werk niet goed uitvoert
de accu die niet meer optimaal stroom kan leveren waardoor computer niet goed enz enz
dit zijn maar een paar mogelijkheden van de velen die nog niet genoemd zijn

Boy323F, 13 jaar geleden

Hoi,

Bedankt voor de reactie, ik heb nog wat aanvullende informatie om zoveel mogelijk mogelijkheden uit te sluiten.

-Na het slechte starten schokt de motor en heeft deze ook de neiging gelijk weer af te slaan, als je hem dan een 10sec op 2 a 3000 toeren houdt is het probleem weg.
-Deze motor heeft geen hydraulische klepstoters, en kleppen zijn reeds gesteld.
-Startmotor is onlangs vernieuwd.
-MAP-sensor en lambda-sonde werken perfect, concluderende uit het feit dat de auto een een uitlaatgas-testkast een prima lamba-getal heeft en dit ook bijsteld bij meer of minder gas.
-Bougies en -kabels ziijn ook pas vervangen.

Accu zal ik doormeten, maar als je nog meer mogelijkheden hebt, graag ;-). Hoewel de auto uiteindelijk nog wel start irriteer ik me er mateloos aan, en ben ik ook bang dat ie uiteindelijk een keer niet meer start.

biged1971 PRO, 13 jaar geleden

bekijk je tank ontluchting eens kan verstopt zitten.

ferry070dh, 13 jaar geleden

Benzine druk regelaar inwendig lek waardoor door het vacuum slangetje benzine stroomt..

Boy323F, 13 jaar geleden

Tankontluchting bleek goed, zo ook de accu en de benzinedrukregelaar. Bij nader onderzoek lijk het slecht starten een korte loop op 3 cilinders. Dit is nu ook al een keer tijdens het rijden voorgekomen, met de spokende toerenteller erbij en een mooie backfire als gevolg. Bougiekabels zijn dus al vernieuwd, en de door Renault aanbevolen Bosch bougies voor LPG zitten er ook in.

Ik denk nu dat het probleem verder in de ontsteking zit, ofwel in 1 van de bobines of verder. Weet iemand wellicht hoe de toerenteller 'aangestuurd' wordt? Uit 1 van de bobines, uit de ECU of door iets anders ? Wellicht dat dit mij naar een oplossing kan leiden.

pieterp9094 PRO, 13 jaar geleden

Is bij het vervangen van de BDP sensor ook de stekker vervangen ? Die is meestal ook wel slechter, alleen een nieuwe sensor werkt niet altijd.

Boy323F, 13 jaar geleden

Beste PieterP,

Ik neem aan dat je de stekker aan de draad van de sensor bedoeld, deze zat gewoon aan de nieuwe ssensor en is dus inderdaad mee vervangen. Of bedoel je contra-stekker aan de kant dan de draadboom, en zoja weet je of deze los te bestellen is?

Nicovv, 11 jaar geleden

Hoi Boy,

Ik ben zelf in het bezit van een megane 1.6E uit '96 en herken je probleem.
Ik heb de bougies en BDP sensor vervangen zonder resultaat helaas maar vanochtend de stappenmotor en het gasklephuis goed schoon gemaakt en dit gaf vrijwel direct al een positief resultaat moet nog even kijken hoe de wagen zich verder gedraagt ik laat dat hier nog even weten.


hierbij wil ik wel even vermelden dat ik remmenreiniger heb gebruikt in plaats van carburateur reiniger en wd40 in plaats van kruipolie en raad ik je aan ook de kanalen die vanuit de opening van de stappenmotor naar weerskanten van de gasklep gaan ook gelijk goed schoon te maken.

ik hoop je hierbij al wat nuttige info te hebben gegeven.

Groeten Nico

Heb ondertussen mijn stappenmotor vervangen omdat schoonmaken niet voldoende hielp, dit had tot gevolg dat het inhouden tussen de 3000 en de 3500 toeren verleden tijd is en de wagen ook weer zuinig is het slechte starten is er nog niet uit en ga van de week de mapsensor vervangen daar dit ook een boosdoener kan zijn.

Beste antwoord, geplaatst door Nicovv, 11 jaar geleden

hier even een update
heb vrijdag een mapsensor uit een opel astra gehaald op de sloop (koste me helemaal niks)
en nu na 2 dagen stil te hebben gestaan liep ie gelijk en heb ook het gevoel nadat ik hem er gelijk bij de sloop in heb gezet dat ie een stuk beter op het gas reageerde.

hiermee is mijn probleem dus opgelost en wil ik iedereen die zijn bijdrage heeft geleverd in deze tread heel hartelijk bedanken.

Groeten Nico

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.