Renault Laguna: Sleutelkaart of sleutelkaartlezer probleem.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Betreft Laguna II, phase II

Sinds paar dagen moet de sleutelkaart er in met kant van logo en knopjes naar beneden in de lezer. Dan start de auto zonder problemen. Andersom wil de auto niet starten. Wat je ook drukt, hij reageerde niet. Verlichting op dash blijft ook uit. Dit doet de auto bij beide aanwezige passen.
Sinds vandaag moet de knop ook ingedrukt houden. Niet meer een simpel drukje om te starten.

Dat laatste klinkt volgens mij als defecte kaartlezer. Het eerste euvel weet ik dus niet, maar omdat het beide kaarten betreft vermoed ik ook een kaartlezer probleem.

Om de paslezer vervangen.... Moet dan eerst de radio eruit en dan de airco unit?
Las ook ergens dat iemand vertelde dmv asbak (hoe dat dan ook moet) eruit. Maar de lezer zit ook achter het onderste gedeelte van de airco unit. Dus meer logisch lijkt me radio en dan airco unit!
En met wat gereedschap kan ik die radio eruit wippen?

Renault-Rob

Geplaatst door Renault-Rob (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Asbak eruit en dan kan de kaartlezer eruit. De asbak zit los en de kaartlezer geklikt.

Renault-Rob (0), 11 jaar geleden

Loop te trekken, maar los lijkt de asbak niet te zitten. Ben geen roker, dus ervaring met asbak heb ik niet. Zou er toch simpel uit moeten kunnen.
Kan iemand wat simpele aanwijzingen geven hoe ik met mijn 2 linker handen de asbak eruit haal en vervolgens de kaartlezer. Zo te lezen komt er geen gereedschap aan te pas om de kaartlezer te verwijderen.

7seconds (0), 11 jaar geleden

volgens mij deksel asbak open en het "huis" van de asbak juist naar beneden drukken dan komt ie los.

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Nee gewoon omhoog trekken, maar wel het klepje half open doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.