Renault Laguna: slot van afsluitklepje voor brandstoftankdop werkt niet meer

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Het klepje dat voor de brandstoftankdop zit, gaat niet meer op slot. Het pinnnetje dat voor de blokkering moet zorgen komt niet meer te voorschijn. Hoe kom ik bij het slotje? Ik heb geprobeerd het te bereiken via de binnenkant (bagageruimte) maar het zit helemaal verborgen en is onbereikbaar van binnenuit.

peterkoopman

Geplaatst door peterkoopman (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

jan1958 (0), 16 jaar geleden

toch binnenbeleding loshalen, ovale afsluitblok (soort schuim) weghalen ,et voila ,de noodongrendeling en het slot van de tankklep. kan je er zo uithalen.

sgm (0), 16 jaar geleden

je komt aan de rechterkant waarschijnlijk ook een kastje tegen met een paar stekkers. Dat kastje heeft niks met de deurvergrendeling van doen, maar met de parkeersensoren. Dus dat kastje is geen verdacht in dit geval.

peterkoopman (0), 14 jaar geleden

ik ben nog niet verlost van het probleem van het slotje van de tankklep. Heb maar eens geprobeerd erbij te komen, dat lukt, maar ik kan niet zien hoe ik het slot loskrijg. Wie heeft de oplossing?? Vorige helpers: nog hartelijk dank voor jullie reacties!!!!

sgm (0), 14 jaar geleden

Er zit ergens een oogje waarmee je handmatig het slot kunt bedienen.

peterkoopman (0), 14 jaar geleden

Helaas is het oogje niet het probleem. Ik wil het complete slot eruit halen, maar weet niet waar dit aan vast zit en hoe ik de bevestigingspunten loskrijg. Als iemand me stap voor stap kan beschrijven wat ik moet doen, ben ik diegene erg dankbaar!

sgm (0), 14 jaar geleden

In mijn herinnering zie je die slotservo zo zitten als je de binnenbekleding los haalt en een paar stukjes dempingsschuim wegpakt. Maar (gelukkig) is het ook alweer een tijdje geleden dat ik daar moest kijken.

peterkoopman (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Bas. Ik zie een klein stukje van het slot zitten, maar niet het gedeelte dat vastzit aan het chassis. Dus ben ik bang dat ik de boel verniel als ik niet precies weet wat ik moet doen. Kun je nog in je herinnering terughalen of je bijvoorbeeld een schroef of bout moet losdraaien, of met een schroevendraaier een lipje moet wegduwen enzovoort. Vandaar ook mijn vraag of ik een stap voor stap stap beschrijving kan krijgen, eventueel met tekening.....

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Nee je kan het slot alleen maar weghalen door de wielkast bekleding te verwijderen. Als dat stuk plastic weg is zie je die pen lopen, daarom heen zit een plastic moer. deze los halen en dan kan je via de eerder eengegeven plaats in de kofferbak de servo verwijderen. Het probleem waarom hij niet meer naar buiten komt maar je hem wel hoort werken is omdat de centrale as afbreekt. Indien deze gebroken is dan draait de motor wel maar ook de as. En de as moet juist stil blijven zitten want op de as zit schroefdraad. Door het draaien van de motor om die schroefdraad komt die as naar buiten.

Als je de klep niet meer open krijgt omdat ie wel op slot is gegaan moet je even met je vingers duwen waar je normaal duwd om de klep open te doen en dan de kaart bedienen, dan houft je zelf die as stil.

Moeilijk verhaal maar als je hem verwijderd heb herken je het gelijk.

peterkoopman (0), 14 jaar geleden

Het is gelukt Bas, bedankt voor je hulp! En inderdaad, dit moet je niet te vaak hoeven doen, wat een gepruts........

sgm (0), 14 jaar geleden

Ik denk dat Sebastiaan (Safrane10698) hier de eer toekomt. In ieder geval fijn dat het gelukt is.

peterkoopman (0), 14 jaar geleden

Ahum Bas, nu zie ik het ... Sebastiaan, bij deze bedankt! Maar Bas, je hebt wel een eerste aanwijzing gegeven, dus jij ook bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.