Renault Clio: sluiting in electr. gedeelte van stadslicht (voor/achter) en das

Bouwjaar: 1996

De dashboard verlichting deede het ineens niet meer en nu ik verder ben gaan kijken ook de stadsverlichting aan de bestuurderszijde van de auto.
De dashboard verlichting zal wel gelijk gekoppeld zijn aan deze kant.
De zekering klapt er steeds uit.
Heb de draden die naar de stekkerdoos van de trekhaak bij de linkerachterlicht unit al los gemaakt, zonder enig resultaat.
Heb ook de stekker van de unit voor en achter los gemaakt.
Het dashboard los maken heb ik nog niet gedaan, gezien wat je allemaal moet losmaken.

Zou het in het relais van de verlichting kunnen zitten of zijn er meer mogelijkheden uit ervaring bekend

Hoor graag van jullie, alvast bedankt (alle mogelijke oplossingen zijn welkom)

Groetjes

John

John007

Geplaatst door John007 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

John, al een goede actie om bedrading bij de trekhaak aansluiting los te nemen. Misschien een tip bij het zoeken naar de sluiting en te besparen op zekeringen. Neem een oude zekering en soldeer op de beide pootjes een draadje met een 12V lampje er tussen. Deze kun je dan in de zekeringhouder plaatsen. Zolang het lampje normaal brand heb je nog een sluiting.

Ik heb in een schema van Clio 1993 gekeken (heb geen schema van 96) en zie dat stadslicht linksvoor apart is afgezekerd met 10A (zekering bij passagiers voetenruimte). Begin met zoeken eens bij stadslicht voor. Lampje er uit en bedrading checken.

Is alleen de dashboardverlichting uit maar werken controlelampjes (dimlicht, grootlicht, oliedruk etc.) nog wel?
Dashboardverlichting loopt mogelijk mee met andere zekering. Doen je remlichten het nog? Zo niet dan is waarschijnlijk zekering remlichten defect welke ook dasboard verlicht.

John007 (0), 17 jaar geleden

Hallo Richard,

Ik wilde je even laten weten wat ik heb gedaan, ik heb alle stekkers die te maken hebben met de stadsverlichting aan de linkerzijde van de auto incl kentekenplaatverl. en ook achter het dashboard aan de unit van de kilometerteller los gemaakt en ook aan de sigarettenaansteker, noem maar op.
eveneens de radio eruit omdat wanneer je de verlichting aan doet ook nog wel eens de verlichting van de radio aan is.
Ik heb langzaam maar zeker alle stekkers weer aangesloten en toen ik de radiostekker eraan deed was het raak, dus probleem opgelost, buurvrouw weer blij.

Ik wilde toch even laten weten wat de oorzaak was/is geweest.

maar in elk geval bedankt voor je reactie.

Groetjes

John

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Nou John, gefeliciteerd met het vinden van de sluiting. Voor zo ver ik na kan gaan zijn de dashboard, stadslicht LV en Radio echter apart afgezekerd bij enn 1997 . Dat in dit geval de dashboardverlichting een signaal geeft aan de autoradio en bij sluiting hierin de dashboardverlichting uitvalt kan ik volgen. Maar het verbaasd me wel dat het apart afgezekerde stadslicht het niet deed omdat de radio sluiting maakt.

John007 (0), 17 jaar geleden

Klopt de radio op zich is ook apart gezekerd, maar je hebt ook de mogelijkheid bij sommige radio's dat de verlichting mee aan gaat zodra je de verlichting aan doet (de schakelaar van de richtingaanwijzer, een slag draait) De dashboard verl zit op dezelfde zekering als stadslicht LINKS eveneens de kentekenverlichting. Niet de controlelampjes op dashboard, die zijn apart.
Radio, is apart gezekerd als je hem aan doet om muziek te luisteren. Het zal in de verlichting gedeelte van de radio hebben gezeten, vreemd genoeg als je de radio aan zou doen zonder de zekering van het stadslicht (toen het probleem er nog was) deed de verlichting op de radio het wel.
Maar goed, het is opgelost en misschien toch een handig naslagwerk. tot het volgende probleem maar weer.

Groetjes

John

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

OK John, is duidelijk verhaal. Bedankt voor de toelichting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.