Renault Scenic: Smoorklep choke

Bouwjaar: 2003

Probleem is het slecht starten in de zomer als het warm is slaat bij het starten de choke aan waarbij bij het aanzetten de motor in z'n hoge toeren blijft hangen bij het schakellen.
In het voor en najaar bij een temperatuur van ongeveer 12 - 15 graden staart de motor normaal.
Nu in de winter met vriestemperatuur start de motor direkt maar wil niet direkt toeren maken en dreigd terug af te slaan als ik geen gas heeft. na 30-40 sec begint hij normaal toeren te maken.
De wagen aan de computer heeft geen fout.
Zit er ergens een temperatuursensor in de carburateur die de boel verziekt?

Vanlandschoot Daniel

Geplaatst door Vanlandschoot Daniel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

carburateur..... hahahahahahaha die worden al jareeeeen niet meer gemaakt. Maar jouw probleem is denk ik een vervuild smoorklep huis. Als je een beetje handig bent is dit zelf te demonteren en met bv remmenreiniger te reinigen. Er zal zwarte aanslag in zitten waardoor de werking van de smoorklep niet goed is. Let wel even op als je het smoorklephuis terug zet je de rubberen ringen wat invet. Anders heb je kans dat er wat valse lucht langsgezogen word.

Vanlandschoot Daniel (0), 18 jaar geleden

Bedankt Paul voor je reactie en je lach op m'n vraag maar ik ben dan ook maar een leek op dit gebied die met een vraag zit waarop ze in verschillende Renault garages geen antwoord konden geven. Ik veronderstel dan dat die smoorklep zich onder de aansluiting van de luchtfilter zit en dat ik dit zelf kan reinigen zonder noemenswaardige problemen.In elk geval bedankt voor je tip.
mvg,
Daniel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.