Renault Scenic: sneeuwkettingen

Bouwjaar: 2001

In het instructieboekje wordt gewaarschuwd over het gebruik van sneeuwkettingen. Voor de 1.6 16v Scenic wordt gesteld dat alleen Renault kettingen gebruikt kunnen worden. Verkeerde kettingn zouden beschadigngen kunnen veroorzaken.

Wat is er waar van dit verhaal. Welke speciale eisen zijn er?

willem12077

Geplaatst door willem12077 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Sayed (0), 18 jaar geleden

Volgens mij kan je gewoon sneeuwkettingen gebruiken van een ander merk. Uiteraard moeten de kettingen goed bevestigd worden en natuurlijk kan deze bij verkeerd gebruik beschadegingen veroorzaken.

In het boekje staat ook dat als u de radio wil vervangen dat u naar de dealer moet gaan, terwijl dit ook makkelijk zelf kan. Ook voor het bijvullen van de ruitensproeier zou u naar de dealer moeten gaan volgens het boekje.

In ieder geval is het dus niet zo dat u originele sneeuwkettingen nodig hebt, voor meer info zie http://www.sneeuwkettingen.com/

dupl-u-18904-5dd148bf51d06+R.Kirpenstein (0), 18 jaar geleden

Ik heb dezelfde auto en heb afgelopen winter sneeuwkettingen gemonteerd gehad van "carpoint", geen enkel probleem.
Ook heb ik dit toen nagevraagd bij de dealer en men zei zonder problemen kettingen te kunnen monteren. Mijn bandenmaat was toen 195/65/14. (let op U bandenmaat, anders blijft er weinig ruimte over tussen binnenkant band en wielophanging).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.