Renault Scenic: Sneic problemen

Bouwjaar: 1999

Heb sinds een paar maanden een een 99-er Scenic 1.6 rxe. Daar heb ik het volgende mee.

Sinds vandaag koelt de airco niet meer. Blazen en circuleren wel, maar het wordt niet koel meer. Heeft het tot vandaag altijd goed gedaan (vooral tijdens de vakantie in Frankrijk goed kunnen testen)

de afgelopen 2 weken heb ik 5 maal het probleem gehad dat de auto niet goed wil starten, dwz hij gooit de startmotor rond, maar slaat simpelweg niet aan. Als ik wat langer blijf doorstarten slaat hij uiteindelijk wel aan.

De koppeling pakt pas vrij laat aan. Nu was ik een Opel astra uit 92 gewend, maar is dit normaal ? Bovendien hoor ik regelmatig een krakend/schurend geluid bij het wegrijden uit 1 of opschakelen naar 2. Ik heb gehoord dat dit het druklager van de koppeling kan zijn.

Heeft er iemand suggesties ?? De auto valt nog binnen 6 maanden bovag, maar de 2e en 3e klacht zijn vaag en doen zich maar af en toe voorr

Noppesnada

Geplaatst door Noppesnada (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

John, probleem 2 komt nog redelijk vaak voor. In sommige gevallen kan een defecte BDP sensor deze problemen veroorzaken. Pakt je koppeling maar af en toe slecht op of heeft ie altijd dat probleem ? Als het er altijd is en schakelen gaat altijd slecht dan kun je hiermee natuurlijk terug. Garantie is garantie, blijf er niet te lang mee lopen, anders gooien ze het al vaker op slijtage o.i.d.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.