Renault Kangoo: snelheidsmeter

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel

snelheidsmeter werkt niet meer.
de stekker is schoon van de sensor op de bak en ik heb de lipjes al een beetje bij gebogen voor beter contact maar dit helpt niks.
heb achter de teller gemeten en krijg hier geen signaal.
ik heb op de 3 polige stekker bij de snelheids sensor op de bak spanning gemeten en hier meet ik het volgende
zwart is massa
op de gele meet ik 12v
en op de rose of witte kleur is niet duidelijk te zien meet ik ook 12v en dat vind ik raar normaal meet je niks op de signaal draad.
heeft iemand dit vaker gehad ik heb er ook geen schema van dus ik weet niet welke kleur de signaal draad is.
heeft iemand een idee.

alvast bedankt.

laurens6453

Geplaatst door laurens6453 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo Laurens,
de sensor in de bak gaat regelmatig stuk. Ik denk dat je deze gewoon moet vervangen.
Dit is een Hall-gever. Geel is bij Renault altijd 12volt geschakeld door contact (15) De signaaldraad zal een bloksignaal (digitaal) genereren wanneer je wielen draaien (of 1 van de 2) die het instrumentenpaneel omzet in een beweging van de naald. Als je dat signaal wil aflezen, zal je er een scoop moeten bijhalen... Succes!

laurens6453 (0) PRO, 15 jaar geleden

maar ik vind het raar dat ik op twee draden 12 volt meet en dan heb ik de stekker los van de opnemer en van het instrumentenpaneel heb ik de stekker ook los. dus dan moet er op de signaal draad geen spanning staan lijkt mij.
alvast bedankt voor je reactie.

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo Laurens,
ik weet wel dat het snelheidssignaal ook naar het motorregelapparaat gaat, eventueel de radio, en afhankelijk van de uitrusting zullen er nog wel regelapparaten zijn die het snelheidssignaal gebruiken. Misschien daardoor dat je er wel 12V op meet. Om daar een antwoord op te kunnen geven, moet je een schema bij de hand hebben, denk ik. Je zou er op moeten meten als alles aangesloten is (dan meet je belast en dat is betrouwbaar) Met spanning meten kan je niets beschadigen. Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.