Renault Twingo: snelheidsmeter Renault Twingo

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 42kW

We zijn in het bezit van een Renault Twingo 1.2 Helios. Leuk ding, maar nu valt de snelheidsmeter in het display uit. Het display zelf niet, maar de snelheid gaat terug naar 0. Tevens lijkt de elektrische stuurbekrachtiging uit te vallen.

Ik heb het internet afgespeurd en kom tot de conclusie dat het opname element bij de versnellingsbak vervangen dient te worden.

Nu heb ik een paar vragen en ik hoop dat iemand me kan helpen.

1. Waar vind ik dit element en hoe kom ik er bij?
2. Wat kost een nieuw opname element ongeveer?
3. Is de montage goed te doen voor iemand die geen automonteur is?
4. Ik kan alleen een Twingo vraagbaak van 93-94 vinden. Zijn er ook latere? Dan kan ik het daarin misschien ook wel vinden.

Alvast hartelijk dank voor jullie hulp.

Groeten Reinder

Wreckerrm

Geplaatst door Wreckerrm (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

renevw9600 (0), 15 jaar geleden

Goedendag Reinder,

Opnemer zit tussen de achterste motorsteun (deze steun is open in het midden) welke tussen de motor en de bak zit. Is voor een handig iemand wel los te krijgen.
wat die kost weet ik zo niet (maar zal wel meevallen)

Wreckerrm (0), 15 jaar geleden

Ik heb nog even gekeken en de auto is ook voorzien van ABS. Hebben we dan ook te maken met zo'n opneem element of werkt het dan anders?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.