Renault Twingo: Stuurbekrachtiging

Brandstof: Benzine, Motorcode: 75pk

Hallo renaultliefhebber,
Ik heb een nieuw model twingo van nog geen jaar oud. Nu is het me sinds enige tijd opgevallen dat de stuurbekrachtiging iets vreemd doet. Bij een lage snelheid zoals een rotonde wil de auto graag rechtuit. Als ik het stuur de bocht indraai, dan voel ik een knik. Het gevoel laat zich het best omschrijven met een voorbeeld. Het voelt als een kogellager dat te strak is afgesteld of is versleten. De stuurbeweging kan dan knikkend aanvoelen. Dit doet mijn nieuwe twingo dus licht. Ik denk dat ik slijtage wel kan uitsluiten bij 10 000 km zoals hij heeft.
Kan een stuurbekrachtiging ook te strak zijn afgesteld? of moet ik de oorzaak ergens anders zoeken?
bedankt voor je hulp

newtwingo

Geplaatst door newtwingo (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

renevw9600 (0), 15 jaar geleden

ik denk dat de dealer voor jou op zoek moet naar de oorzaak , zit toch nog garantie op

newtwingo (0), 15 jaar geleden

Ja dat heb ik zelf ook bedacht. Ik ben toch technisch nieuwsgierig, dus ik blijf benieuwd naar een verklaring van de dealer of hier Bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.