Renault Laguna : snelheidsmeter werkt niet

hallo, wij hebben hier een Renault Laguna 1.9 dti waarvan de snelheidsmeter niet meer werkt. Het signaal komt vanaf de abs regelmodule,deze werkt wel goed en geen foutcodes. de snelheidsmeter is wel goed kan mij iemand vertellen welke signaaldraad vanaf het abs module voor de snelheidsmeter is? En welk stekkerblok achter op het klokkenpannel voor de snelheidsmeter is? B.v.d.

hbauto

Geplaatst door hbauto (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

limp (0) PRO, 17 jaar geleden

vervangen instr paneel, gaat vaker stuk
opsturen naar een reparateur geeft geen oplossing dan is het niet stuk maar het werkt nog steeds niet gewoon nieuwe
is helaas wel erg prijzig

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Vraag bij een locale dealer ff om een elektrisch schema. Op de linker langsbalk bij de accu zitten een aantal stekkers; zoek hier je probleem.
Instrumentenpanelen van Laguna1 phase2 gaan zelden stuk.

ferrylj (0) PRO, 17 jaar geleden

vanaf abs module gaat een draad voor voertuigsnelheid naar de motor cpu en naar het instrumentenpaneel vaak is het of een stekker verbinding of een draadbreuk ( al 2x gehad).
Het snelheidssignaal is een blokspanning als je de auto in de versnelling zet op de brug ( wielen draaien ) weet zo het aansluitnummer op module niet.

hbauto (0) PRO, 17 jaar geleden

gevonden! een kabelbreuk in de kabelboom onder de accu bak.

ter informatie: aansluitpunt op de abs eenheid[pomp] is voor het snelheidssignaal nr; 17 [links onder]. aansluitpunt in de GRIJZE stekker op het dashbord is nr; 14 [bruinedraad]. er wordt op deze stekker alleen nr; 1 en nr; 15 aangegeven.

iedereen bedankt !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.