Renault Megane: soms niet starten van de auto

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 cc

Het gebeurt regelmatig dat de wagen niet wil starten. Startmotor draait vlot rond maar de motor slaat niet aan. Als je dan enkele keren (soms 8 a 10 keer) hebt gestart slaat hij wel aan. Het gebeurt ook, dat als je met de afstandbediening van de contactsleutel de deuren 1 of 2 keer hebt gesloten en geopend (advies van een garage) hij ook aanslaat. Er gaan weken voorbij dat hij probleemloos start maar er zijn ook dagen dat hij steeds wijgert.
Er is mij gezegd dat het aan de sleutel kan liggen. Hij "ziet" dan zogenaamd de startonderbreker niet, maar het zou ook de sensor op het vliegwiel kunnen zijn.
Wie geeft mij hier uitsluitsel over.

bert jr.

Geplaatst door bert jr. , lid sinds 14 jaar geleden

2 Reacties

timhoeks2 PRO, 14 jaar geleden

op het moment dat ie niet start moet je eens kijken naar het led-je in je dashboard. als dit snel knippert is er iets aan de hand met je startvergrendeling. brand dit continue en dooft het daarna kun je er vanuitgaan dat het met de sleutel wel ok is. dan zou het inderdaad heel goed de sensor op het vliegwiel kunnen zijn.

bert jr., 14 jaar geleden

Tim, je zou best eens gelijk kunnen hebben. De sensor is vervangen (dit is al de derde) en ik heb nog geen problemen gehad maar de garage vroeg mij of er bij die vorige reparatie's ook de stekker van de sensor was vervangen, want anders kunnen de problemen terug komen. Daar is mij toen niets van gezegd. Maar goed, hij heeft nu sensor en stekker vervangen en ik hoop dat ik nu voorgoed van dat probleem verlost ben. In ieder geval bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.