Renault twingo: speling aandrijfas

Bouwjaar: 1995

Hallo,
Ik heb over mijn renault twingo uit '95 de volgende vraag. Tijdens een check door mijzelf uitgevoerd (i.v.m. de naderende vakantie naar het buitenland) merkte ik dat er een lichte speling (ik schat 0,1 tot 0,5 millimeter) zit tussen aandrijfas en wiel en aandrijfas en versnellingsbak. De meeste speling zit in de laatstgenoemde verbinding. Verder is het zo dat het bij beide voorwielen het geval is (achter niet), maar links is het net iets meer. De speling blijft echter beperkt tot een halve millimeter (schatting). In de vraagbaak staat aangegeven dat er 'geen overmatige' speling mag zijn. Nu is mijn vraag: Wat is overmatige speling?

ik zou graag een reactie ontvangen, alvast bedankt!

Ronald Stolk

ronaldstolk

Geplaatst door ronaldstolk (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Maakt de as lawaai tijdens het rijden?
Als je een bocht instuurt zowel links als rechts, hoor je dan een knakkend geluid.
Als je achter uit rijd en je draait het stuur helemaal naar links of naar rechts hoor je dan een knakkend geluid?
Als je geen gekke geluiden hoort, dan is er volgens mij niks aan de hand.

ronaldstolk (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.
Je hoort helemaal niets van de door jou beschreven geluiden tijdens het manouvreren. Wel is het zo dat ik de 'check' ben gaan doen omdat ik af en toe tijdens het rijden een zingend/jankend geluid hoor. Dit lijkt te komen vanaf het rechtervoorwiel. Het klinkt alsof je over een witte markeringsstreep heenrijdt. Ook heb ik het idee dat op dat moment het stuur heel licht trilt. Dit is in de afgelopen 1000 km maar twee keer een minuut voorgekomen, dit is dus maar heel zelden. En dat maakt het ook zo lastig zoeken.

Graag nogmaals je reactie!

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Dat lijkt op een versleten wiellager, maar dat blijf je constant horen.
is het geluid misschien op te roepen door het stuur naar links of naar rechts te bewegen tijdens het rijden.
Dan zou het een wiellager kunnen zijn.

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Het geluid dat je hoort komt inderdaad uit de aandrijfassen .Wat je moet doen is het vet vernieuwen wat in de hoezen zit.Het vet gaat namelijk helemaal buiten in de hoes hangen waardoor de as zelf niet meer gesmeerd wordt en dit witte strepen geluid veroorzaakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.