Renault Twingo: Startmotor

Bouwjaar: 1994

Wie kan mij uitleggen waar de startmotor van een Twingo (1994) zit?

Vanaf de verdeler lopen 4 bougiekabels nr het blok en eentje (de middelste zeg maar) naar een klein apparaat. Volgens mij is dat 'em, of niet?

Ik heb nl. ook het probleem (zie andere reacties) dat hij niet start (je hoort dan helemaal niets).....

Alvast bedankt!

Geplaatst door

phollegien (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Peter,
Nee dat is niet de startmotor maar de bobine.
De startmotor vind je als de de dikke pluskabel van af de accu volgt.

Hans

Hans4037 0
badge

19 jaar

Hij zit achter op de versn.bak. Als hij helemaal niks doet moet je het kleine schuifstekkertje op de startmotor eens vervangen.

sjaak r 0
badge

19 jaar

misschien als je zo weinig verstand hebt van auto's kun je het beter laten repareren door iemand die er verstand van heeft....

Snoof 0

19 jaar

Wat is je probleem

ksie 0
badge

19 jaar

Hans W en sjaak: Hartstikke bedankt voor de reacties. Ksie: mijn probleem staat al in mijn eerste verhaaltje en Snoof: Wanneer ik weet waar het allemaal zit red ik me wel hoor. Heb net een Twingo. En als je er een beetje verstand van hebt, weet je dat iedere auto weer anders is. Toch sympathiek van je dat je meedenkt!
En inderdaad, sjaak, over dat schuifstekkertje heb ik al meer gehoord. En nu weet ik waar ik dat stekkertje kan vinden. Vriendelijk bedankt, Peter.

phollegien 0

19 jaar

@ Peter,
Was het stekkertje de `boosdoener`?

Caddy 0

19 jaar

Nou, ik heb de Twingo net ik denk (weet ik dus niet zeker) dat ik de startmotor heb gevonden. Er zitten in elk geval 2 stekkertjes aan. Ik heb er verder nog niet naar gekeken. Heeft 1 van jullie misschien een foto of omschrijving van het blok?

phollegien 0

19 jaar

Tav Sjaak wat is dat precies voor een stekker dan .relais ofso ?

mpo 0

18 jaar

er zit op de startmotor een relais op dat relais zit een dun draadje met een schuifstekkertje er aan. Deze stekkers willen vaak problemen geven.
Nieuw stekkertje er op en klaar is het.

sjaak r 0
badge

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.