Renault Laguna: Spelletje electronica???????????

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8i

Mijn laguna speelt spelletjes met me.

Sinds de zomer gaat plots in het alarm af dat waarschuwt dat de gordel niet om is, wanneer ik in een links bocht rij. In een rechtsbocht, of na een tik tegen de middenconsole thv van de versnellingspook, gaat dit weer uit.

Nu, sinds een paar dagen reageert er niets meer wanneer ik mijn portier open maak. Niet de binnenverlichting, noch de lichtverklikker (accu leeg), noch de centrale deurvergrendeling. Bij alle andere deuren werkt dit prima.

Het laatste is sinds gisteren, als ik op het stuur de cruise control uitschakel, kan ik deze niet meer op het stuur inschakelen, maar moet de eerst de hoofdschakelaar op het dashboard aan en uit zetten.

Heeft er iemand een idee wat van deze storingen de oorzaak kan zijn.
Kunnen ze samenhangen met elkaar?

Een oplossing misschien??

Bedankt!

Marc6917

Geplaatst door Marc6917 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ejnn (0), 17 jaar geleden

Het alarm van de gordels lijkt mij een raar verhaal. Er zit een stekker naar binnen (het draadje wat naar binnen gaat in de stekker) zou los kunnen zitten. Deze stekker komt een draad en gaat naar een stekker onder de linkervoorkant van de stoel. De stekker zit dus onder de stoel, dus hier zit geen beweging in meestal. Het probleem is dat je misschien moeilijk te achterhalen is wat het probleem is, want het is tijdelijk en zo te horen van korte duur. Misschien is een oplossing om te kijken wat de mogelijkheden bied om de schakelaar in de stekker van de gordel (dus de stekker bij de middenconsole , waar het draadje uitkomt) te overbruggen. Dit heeft als nadeel dat je geen alarm meer krijgt bij wegrijden zonder gordel.

Tweede probleem zit waarschijnlijk in de schakelaar, welke in het slot zit. Dit is een deur grapje, wat het complete slot moet worden vervangen. Hier is trouwens meer over geschreven op dit forum. Misschien kun je de schakelaar schoon maken met schoonmaakvloeistof voor elektronica.

In dit forum wordt volgens mij als oplossing aangedragen om de schakelaars op het stuur te vervangen.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.