Renault Laguna: spelling op aanhechtingen onderstel Laguna II (2001)

Bouwjaar: 2001

Bij mijn laatste chek-up bij de keuringsdienst voor voertuigen (belgië) werd mijn Laguna II afgekeurd wegens spelling op de twee aanhechtingen van het onderstel aan de voorwielen. Zowel rechts als links. Mijn garagehouder zegt met nu dat zulke koppelstukken niet afzonderlijk verkocht worden en bijgevolg de volledige arm vervangen moet worden. Ik heb echter via via vernomen dat Renault vanaf midden april toch over zal gaan tot de afzonderlijke verkoop van deze stukken zodat de kosten eerder beperkt zullen blijven. Kan iemand me hierover meer inlichtingen verschaffen?? Is het overigens een veel voorkomende kwaal bij dit model? Het betreft per slot van rekening een voertuig met nog geen 90.000 km....(!!??)

rupke

Geplaatst door rupke (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

guy3906 (0), 19 jaar geleden

Heb je het nu over de fuseekogels? Of over andere aanhechtingen?

rob9958 (0), 19 jaar geleden

Heb ik ook gehad met mijn Laguna (80.000km). Bleek overigens te komen door gescheurde hoezen. De gehele onderste draagarmen moeten hierbij vervangen worden, helaas....

Rob.

kurt6420 (0), 19 jaar geleden

Dag Marc,het is inderdaad zo dat de bussen(rubbers)van de driehoeken van de ophanging binnenkort misschien afzonderlijk verkrijgbaar zijn. Maar voorlopig moeten deze onderdelen nog compleet worden vervangen. Ik dacht dat de prijs ongeveer 70 euro per kant is met dan nog het werk erbij. Het kan ook zijn dat Renault nog een gedeeltelijke tussenkomst in de kosten doet. Dit hangt echter af van de leeftijd van je wagen en de kilometers die hij heeft. Renault bepaalt dat zo of er eventueel nog een tussenkomst is of niet. Je Renault dealer kan dit opzoeken. Groetjes.

Reagi (0), 19 jaar geleden

De fusee-kogels zijn als 'piraat-onderdeel' wel los verkrijgbaar maar ik zou je toch aanraden om de gehele draagarm te laten vervangen. De bestaande fuseekogels zitten immers op de draagarm geklonken en kunnen dus niet zomaar losgeschroefd worden. Bovendien is de prijs van een complete draagarm allesbehalve duur en je krijgt er dan ook meteen de 2 silentblocks van de draagarm bij.

rupke (0), 19 jaar geleden

Bedankt allemaal!! ik merk nu wel dat de vervanging van de volledige draagarmen toch wel beter zal zijn... Dus zal ik hier maar voor gaan...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.