Renault Kangoo: spontaan heel erg inhouden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

hoi mensen

ik heb het volgende probleem met mijn kangoo uit 98 met een 1.4 benzine motor.

onder het rijden kan hij spontaan heel erg inhouden bij voorbeeld op de snelweg waarbij ik het pedaal helemaal indruk blijft hij dan net op 60 km hangen als ik de auto aan de kant zet blijft hij wel lopen als ik ff wacht of ik zet hem ff uit daarnaar loopt hij weer goed.....

hij is vorige week gekeurd en wat opviel was de c.o bij stationair oke maar bij drie duizend toeren was hij te hoog monteur dacht dat het aan de middendenper lag omdat daar wat gerammel te horen was (buitenzijde nog heel) kan dit ook te maken hebben met het inhouden of moet ik het toch onder de kap zoeken!!!

wie kan mij helpen voordat ik duure onderdelen ga vervangen (middendemper)

gr. Fred

Fred.

Geplaatst door Fred. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Het kan zijn dat er wat isolatiemateriaal uit de demper is losgekomen, en deze de uitgang blokkeert, het beste is om eerst die demper te ( laten ) vervangen.

Groeten Marcel

Fred. (0), 17 jaar geleden

hoi hellbat bedankt voor je snelle reactie ff een vraagje denk je dan ook dat de c.o daardoor niet klopt ik las ergens hier de forum over de massa kabels bij peilstok die slecht contact kunen maken waardoor je lamda verkeerd beeld geeft wat denk jij?????

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

zou kunnen, maar indien je motor zijn lucht niet kwijtkan, dan hopen de uitlaatgassen zich ook op in de cilinder, waardoor er onvoldoende verse zuurstof aangevoerd wordt, dit kan dus de oorzaak zijn van je te hoge CO, vooral op hogere toeren, als hij zijn ademhaling niet optimaal kan regelen.

Vervangen van de demper is dus eerste prioriteit, vooral als er toch al vanalles los in ligt, vroeg of laat zal hij toch wel de geest gaan geven, of hij nu apk goed is of niet.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.