Renault Kangoo: Stuurbekrachting werkt SOMS niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1690 - 47 kW (KCEOEAF)

Moi,

De Kangoo van mijn 'belle-soeur' heeft het volgende probleem Soms start hij moeilijk, slaat slecht aan, ploft wat. Als de motor dan loopt werkt de stuurbekrachtiging niet, en blijft niet werken.
Bij het later weer starten van een warme(?)motor werkt hij wel. En start de motor ook normaal. Dit probleem doet zich slechts zeer af en toe voor.
Alvast bedankt voor jullie reakties.
Groet,
Bert.

Treb

Geplaatst door Treb (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoe is de massakabel op je versnellingsbak?

Treb (0), 17 jaar geleden

Merci,
Kan je me verklappen waar die zit, ongeveer?

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Voor het linker voorwiel, achter het plastic kapje.

Treb (0), 17 jaar geleden

Ze is er nu mee vandoor. Dit is in de wielkuip? Mocht dit het niet zijn of als ik het niet kan vinden heeft het dan zin om de auto uit te laten lezen? Wordt zo'n storing opgeslagen? Het gebeurt namelijk maar heel af en toe.
Groeten uit Frankrijk,
Bert,

Treb (0), 17 jaar geleden

Het kabeltje is wat groen uitgeslagen. Kan dit de oorzaak zijn? Lijkt me in principe wat tegenstijdig met het "af en toe verhaal"; aan de andere kant: is stap 1 eerst kabel vervangen?

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

kabel vervangen, het groen uitslaan is koperoxidatie en geeft een hogere weerstand in de kabel. De kabel zelf kost niet veel, en zal toch vervangen moeten worden op den duur, dus inderdaad

STAP 1 - Kabel vervangen, daarna weer proberen.

Treb (0), 17 jaar geleden

Kabeltje is vervangen het lijkt erop dat het probleem verholpen is. Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.