Renault Master: springt uit eerste versnelling

Bouwjaar: 1998

Hallo,

Weet iemand of het een veel voorkomend probleem is dat dit type master met 2.8 dci motor uit de eerste versnelling springt?
De garage zou de schakelkabels al afgesteld hebben alleen heb ik nergens een afstellingsmogelijkheid gezien. De bak ligt er nu onderuit en uit elkaar en kan eigenlijk niets noemenswaardig ontdekken. Iemand hier ervaring mee?
Alvast bedankt Jeroen

jeroen5305

Geplaatst door jeroen5305 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Master? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb het nog niet meegemaakt maar slijtage van de vergrendeling of een lager is wel denkbeeldig gezien de leeftijd.
Er is een reparatie handleiding voor dit probleem. Vraag hierna voordat je onderdelen besteld bij de dealer.

jeroen5305 (0), 18 jaar geleden

versnellingsbak maakte geen vreemde bijgeluiden en lagers zien er nog goed uit, ook geen extreme sporen in de lagerschalen te zien. Ik vond wel dat de blokkering van de schakelmof vrij zwak aanvoelde een paar keer licht op en neer met de as en hij viel er gewoon uit.

Richard9663 (0), 18 jaar geleden

Wel al eens gezien dat de veerring in de schakelmof voor de helft was weggesleten. Auto schoot toen steeds uit de versnelling.
Schakelmof/blok compleet vervangen en heeft daarna geen problemen meer gehad.

hanskaazan (0) PRO, 16 jaar geleden

is dit probleem alleen bbij optrekken .dan mich onderste motersteun slap op kapot .dan kantelt de motor dan wordt er aan schakelkabels getrokken getrokken

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

waarom leven blazen in topics die al meer dan een jaar oud zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Master of stel zelf een nieuwe vraag.