Renault KANGOO EXPRESS 1.5 DCI 78KW L1 E4: Stadslicht (lampje) vervangen.

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K C8, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 78

Hallo, weet iemand wat ik allemaal los moet halen om het stadslampje te vervangen?

Johnny T.

Geplaatst door Johnny T. (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1660) PRO, 7 jaar geleden

Kun je er zo niet bij dan ?
Als dit niet lukt , weg halen wat volgens jou in de weg zit , veel meer is het eigenlijk niet.

ferdinand (60), 7 jaar geleden

Ik ken deze auto niet,maar bij heel veel auto's tegenwoordig haal je gewoon je hele koplampunit eruit.Meestal zijn het maar twee boutjes.
Ferry

DanielDeMonteurInOpleiding (0) PRO, 7 jaar geleden

U hoeft niet veel los te halen, bij de meeste auto's en busjes doet u de motorkap open (voor koplampen) en zou u de koplamp unit moeten zien zitten. Voordat u daarmee aan de slag gaat is het wel slim om de accu los te halen (alleen de min-kabel losdraaien en afhalen). Nadat u dat heeft gedaan kunt u de koplampunit eruit draaien (meestal 2 of 3 boutjes). Nadat u de koplampunit heeft losgedraaid, kunt u het gewenste lampje vanuit de achterkant(de kant die in de auto zat) er gewoon uitdraaien, lampje uit de fitting draaien, en het nieuwe lampje ervoor in de plaats draaien. Daarna het hele proces achterste voren doen, Koplamp unit in de auto draaien, massaverbinding weer vastmaken, en uittesten.

Zoals mijn naam al zegt, in opleiding, kan ik wellicht wat fout hebben, maar ja, van fouten kun je leren ;)

Groet, Daniël, de monteur in opleiding

Johnny T. (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor de info. Gewone dimlicht is makkelijk te vervangen. Maar het stadslicht... Heb er verschillende keren naar gekeken, kan de logica er niet achter ontdekken. Zit een steun waar de radiateur aan vast in de weg. Is toch vreemd dat je de halve auto uit elkaar moet halen om een lampje te vervangen..

Andre0175 (0), 7 jaar geleden

Ik zit met hetzelfde
Zoals ik het zie zou de de neus met het logo eraf moeten en dat mogelijk erbij kunnen komen.
Het kan ook zijn dat ik de bumper moet demonteren en dan de koplamp unit
Ik zet er wel gelijk LED (canbus) in want ik heb geen zin omdat vaker te doen.
Misschien iemand met ervaring die ons kan helpen?

Gr Andre

Hans4040 (315) PRO, 7 jaar geleden

Meestal staat dat in het boekje, hoe dat moet.....maar ja, moet je wel een boekje hebben (?)

All4sub (0), 6 jaar geleden

Hallo,

Ik dacht ook even dit lampje te vervangen en idd lijkt wel of die gehele balk achter de radiateur er uit.moet.... iemand er inmiddels achter hoe en wat ?

Gr Al

EviJ (0), 5 jaar geleden

Na heel wat zoeken...in de wielkast zit een kunstof plaatje deze open maken en dan kun je aan 2 schroeven los maken en kun je het stadslicht of knipperlicht vervangen schroef 4 en 5 op foto

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.