Renault Laguna: Stalen velgen met winterbanden monteren

Bouwjaar: 2003

Goedemorgen,

Ik heb de volgende vraag:
Op mijn auto Renault Laguna G.T.1.9 dci uit 2003 liggen de volgende banden 225-45-17.Nu heb ik winterbanden liggen met de maat 205-55-16 volgens Kicken autobanden zijn deze wel geschikt voor de auto maar niet voor de velg.Nu wil ik hier stalen velgen voor halen maar zonder druksensoren,kan dit kwaad voor bijvoorbeeld de abs en dergelijke.Het is bij mij bekend dat het lampje service altijd zal blijven branden.Graag jullie reactie.Alvast bedankt

Stan11040

Geplaatst door Stan11040 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

dit is geen probleem.

ik zou niet weten waarom deze band niet op een stalen velg kan.
op welke velgen zouden deze banden dan moeten??

je kan gerust een setje staal opzoeken en deze bandjes laten monteren.

ACM92 (0), 18 jaar geleden

Dit moet geen probleem zijn. Het service lampje van de bandenspanning zal inderdaad blijven branden, maar bij de dealer kunnen ze het systeem tijdelijk uitschakelen zodat het oranje lampje niet meer brandt.

Stan11040 (0), 18 jaar geleden

bedankt voor de reacties,

Nu heb ik de winterbanden al laten monteren en er begint helemaal niets te branden kan dit ook??

ACM92 (0), 18 jaar geleden

Is het bandenspaningsysteem al een keer uitgeschakeld? Op het display Is dan wel de auto zichtbaar met de vier wielen, maar het systeem werkt dan niet.

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

begint pas na een km of 20 want dan ziet die de ventielen niet meer

sgm (0), 18 jaar geleden

TIP: op 16" stalen velgen passen de wieldoppen van de Renault Master. Die kosten 8 euro nog wat per stuk tegenover meer dan 26 euro per stuk voor de Laguna II doppen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.