Renault Renault R19 14i: Stappenmotor

Bouwjaar: 1994

Ik heb de vraag of de stappenmotor op de gasklep/carbutrateur, (van de 14i met onderliggende nokkenas) zonder problemen vervangen kan worden of moet deze met speciale apparatuur ingeregeld worden.
De stappenmoter krast nu behoorlijk als het contact uitgezet wordt en deze in ruststand teruggaat, dus deze is waarschijnlijk wel aan vervanging toe.
Al reeds dank voor je reactie.

H.v.d.Schoot

Geplaatst door H.v.d.Schoot (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Het "krassen" is een teken dat het motortje goed werkt en is volkomen normaal. Het wordt veroorzaakt door een slipkoppeling als de regelstift in z'n uiterste stand staat.

Mocht je hem om wat voor reden toch willen vervangen dan heb je alleen een goede toerenteller nodig om hem af stellen. Dit voor de basisstand en NIET voor het stationair toerental!!

H.v.d.Schoot (0), 18 jaar geleden

Ik heb vernomen dat de basisafstelling 3000 rpm met losgekoppelde stekkers moet zijn, klopt dit ook of moet dit op een andere manier afgesteld worden?
Ik probeer nu voor het eerst deze site en ben enthousiast met de snelle reactie mijn de vraag.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Idd 3000 omw/minuut bij warme motor en uitgebouwde luchtfilter. Het micromotortje moet dan in uiterste stand staan. Dus na het uitzetten van de motor de stekker losnemen. Dan met een sleuteltje 8 het toerental op 3000 0mw/min zetten.

H.v.d.Schoot (0), 18 jaar geleden

Dag,
Henkie Nobach bedankt voor je beantwoording van mijn vragen, hier kan ik weer mee verder.
Henk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.