Renault Clio: Start niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200

Ik heb vanwege een reparatie de accu er een paar dagen uit gehad en wat stekkers los gehad. Na de reparatie alles weer aangesloten.
Sleutel op contact dan branden alle controlelampjes, alleen als je de sleutel doordraait gebeurt er niets, spanning is goed.
Controlelamp van startvergrendeling blijft eerst continu branden als de sleutel op contactstand staat en gaat daarna uit. Heb het ook met reserve sleutel geprobeerd. Geen resultaat.
Als de sleutel niet in het contact zit dan begint na een tijdje wel het rode lampje te knipperen.
Moet er iets gereset worden.

mies7

Geplaatst door mies7 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo Michael,
Er moet niets gereset worden, en als het startonderbrekingslampje uit gaat, dan is daar ook niets mis mee.
Wat er kan gebeurd zijn is dat je de stroomdraad naar de startmotor ergens niet hebt aangesloten. Aan de accu heb je 2 of meerdere dikke rode draden die op de plus accu moeten komen. Als dat O.K. is moet je kijken of het kleine stekkertje op de startmotor in orde is. (witte draad) Daar moet tijdens het starten 12V op komen.
Succes!

mies7 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dank je,

Het bleek de massakabel aan de versnellingsbak te zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.