Renault Clio: zweten JC5 versnellingsbak

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: k9k 702

Bij onze Clio begint de bak heel lichtjes olie te zweten en wel op de plek waar de bediening naar binnen gaat (aan de onderkant).
Nu heb ik begrepen dat dit een standaard probleem is bij de JC5 bak, er is een reparatieset bij Renault verkrijgbaar dat binnen 2 uur te monteren moet zijn (volgens de info in Dialogys).
Heeft iemand dit al een keer gedaan/laten doen? En is het resultaat goed en blijft het ook langere tijd goed?

meeder

Geplaatst door meeder (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,
heb dit al eens geplaatst. In minder dan 2 uur lukt dat ook wel...
Het zijn 2 halve maantjes die je in de plaats van de originele dichtingsring plaatst. Werk al even niet meer bij Renault, en ben de details ervan kwijt, maar het werkt wel en houd het olieverlies in toom. (daarom hangt er normaal een opvangschaaltje onder...)Van degene die ik ooit gedaan heb, is er geen enkele meer beginnen lekken (5jaar) op die plaats... Anders is het bak open gooien, ik zou het wagen als ik jou was.Succes!

michielG (0) PRO, 15 jaar geleden

het is inderdaad wel goed te doen en het helpt ook wel maar 5 jaar durf ik het niet te garanderen. maar in verhouding met de versnellingsbak openen is het een goed alternatief. zeker wat betreft de kosten.
groeten michiel

meeder (0), 15 jaar geleden

Bedankt. Ik ga maar eens bij de Renault dealer langs om zo'n reparatieset te bestellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.