Renault Trafic: start niet

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5 tdi

Deze auto met quickshift op de versnellingsbak start niet, geen signaal naar startmotor tijdens het starten, dunne draad op startmotor krijgt geen spanning, reservesleutel al geprobeerd, uitlezen geen storing, startmotor werkt wel bij doorverbinden. weet iemand te helpen?

Geplaatst door

jjbalmszonen (0)
badge

al 22 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Blijft er niks knipperen op dashboard? Stand van versnelling bedoel ik.

garageburgwal 0
badge

14 jaar

Doet de pomp van de quickshift het wel?
Kun je horen als je het portier open doet

jan1972 0
badge

14 jaar

Geen knipperen op dashboard, geen spanning op schakelhandle, geen zekering stuk li v onder motorkap en binnen, hoor alleen om de minuut een tikje in rond rood relais li onder de motorkap, doorverbonden ook geen resultaat, Is het grijze geribbelde kastje daarnaast soms een hoofdgloeirelais? Accu is goed, maar nog geen signaal naar startmotor en schakelhandle, weet iemand nog wat?

jjbalmszonen 0
badge

14 jaar

Het geribbelde kastje is het gloeirelais
gaat het rode ledje uit of blijft hij branden?
pomp van quickshift moet een minimale druk hebben van 35 bar uit te lezen met diag ng3(diagnose computer van renaulttrucks

jan1972 0
badge

14 jaar

Rode lampje tussen stop en serv gaat uit als ht contact aanstaat, startmotor vervangen ivm verrotte draad naar relais maar hij doet het nog niet, maar nu krijgt hij weer geen voeding naar de startmotor.

jjbalmszonen 0
badge

14 jaar

weet iemand nog iets?, ik heb nu storingscode 1376, voedingspanning regeleenheid, maar de accu is wat leeg geweest, en voorgloeissysteem 1648, er wordt niets aangestuurd zoals ik hieboven opgeschreven heb, wel spanning na contact maar dan niet meer verder; gisteravond deed hij het weer even, dan kun je weer schakelen met de pook, zie je op de display dat je schakelt en dan start hij ook weer, even daarna niets meer. Zit er nog ergens een hoofdrelais anders dan onder de motorkap en re onder bij de pedalen?

jjbalmszonen 0
badge

14 jaar

Zou de bedrading onder de zekeringkast (in motorruimte) eens goed controleren. Daar wil wel eens een draad doorschuren. Heb ook al eens bij een Vivaro een doorgesmolten gloeizekering gevonden, maar die startte wel gewoon. Geeft in elk geval aan dat die draadbundel wel eens wat problemen geeft. Klopt ook wel gezien het feit dat ie het ook weer eventjes gewoon heeft gedaan.

Misschien kun je er wat mee.

Siem Bijman 500
badge vip badge

14 jaar

Na een dag zoeken , meten, bij bevriende Renaultdealer tot de conclusie gekomen, schakelcomputer van bak geeft af en toe geen vrijgeefsignaal door, vervangen dus, nog even resultaat afwachten.

jjbalmszonen 0
badge

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.