Renault Scenic: start niet, lampjes dashboard knipperen gaan uit bij intrappen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Help, Scenic start niet meer na de dag ervoor gewoon gelopen te hebben. Wel die ochtend te openen met de CV, daarna niet meer te sluiten en te openen. Sleutel in contact na omdraaien diverse dashboardlampje gloeien zacht op en startmotor werkt niet, tikt niet eens. Eerste reactie accu leeg, startkabels erop, startmotor werkt nog niet. De CV werkt ineens wel met die kabels erop? Accu opgeladen maar wordt maar amper bijgeladen. Teruggezet geen resultaat. Als sleutel op contact lampjes dashboard gloeien weer op en hoor ik tikken in relaiskast li voorin motorruimte, twee relais tikken constant. Als ik rempedaal indruk gaan alle lampjes uit en houdt tikken relais op. rempedaal los en en feest begint weer. bdp censor vervangen, geen resultaat.

Gr Geert

hegeert

Geplaatst door hegeert (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Accu defect. Deze pakt geen stroom meer aan. Vervangen dus.

hegeert (0), 14 jaar geleden

Bedankt, heb andere accu geregeld, alles weer normaal, startmotor draait goed rond maar slaat niet aan. Heb bdp censor en stekker vervangen en heb rose op rose aangesloten en geel van stekker op groen van kabelboom, is dit correct? (had al eerder problemen met aafslaan en niet goed stationair lopen) Ook had ik geprobeerd als eerste de auto te starten met startkabels (na constatering dat niets het meer deed). Kan hier iets mee defect zijn geraakt. Op dashboard alles normaal geen MMU melding of blijft aan gaat gewoon uit net als de rest wat uit moet gaan en aan moet blijven.

BvD Geert

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat voor keuren hadden de draden van de originele BDP-sensor.
Is dit dezelfde (type/soort) BDP-sensor?

't garagistje (0) PRO, 14 jaar geleden

Zit er geen rode of zwarte knop naast de batterij (crash sensor)? Duw eens op deze. Soms slaat ze af bij het monteren van de batterij.

het afslaan en zo kan aan een vervuilde gasklep liggen!

hegeert (0), 14 jaar geleden

hallo Oldford,

censor gehaald bij Renault dealer op kenteken. Op oude stekker zaten een rose en groene draad op de nieuwe rose en gele draad. Ik heb rose op rose en groen op geel gesoldeerd ( zag wel A en B op oude stekker staan, van belang?)

Gr geert

cors45 (0), 14 jaar geleden

Hoi,je moet niet naar de draad kleuren kijken maar naar de oude stekker waarschijnlijk zitten de draden verkeerd om voor de vakantie heb ik de mijne ook vervangen .Als deze niet goed zitten heb je geen vonk.

mvg,Corstiaan

hegeert (0), 14 jaar geleden

Hallo medezwoegers der stalen rossen, ga jullie tips uitvoeren zodra het beter weer wordt. Ik moet het namelijk buiten op de parkeerplaats doen, helaas geen garage.
Dus ik laat weer wat van mij horen!!!!!!

Grote Groeten Geert

hegeert (0), 14 jaar geleden

SCENIC doet het weer!!!!!!!
Had inderdaad de draden van de bdp censor omgedraaid, je moet NIET naar de kleuren kijken zoals CORS45 terecht opmerkte maar naar de letters op de stekker (A en B) verder was de acuu defect zoals OLDFORD al gelijk zei.

Iedereen hartelijk bedankt voor alle tips en hopelijk niet tot de volgende keer. (anders weer vol vertrouwen op jullie hulp)

MvG Geert

hegeert (0), 14 jaar geleden

Sorry de MODERATOR gaf de tip van de Accu

Gr Geert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.