Renault Scenic: tikken kleppen?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

hallo allemaal,
het volgende,ik heb een scenic2 1.6 16v met k4m motor uit 2004.
hij is uit de lease en altijd door de renaultdealer onderhouden,hij heeft 147500 km gelopen en er zit 10w40 olie in,maar
als de motor koud is hoor ik motor bijna niet lopen maar als hij warm is dan tikt de motor een beetje(kleppen??)lijkt wel een dieseltje!!
hij loopt wel mooi soepel rond de motor als hij warm is,zijn de kleppen uberhaupt te stellen van de 1.6? of heeft iemand andere suggesties??

alvast dank!!
demis
heerhugowaard

demis74

Geplaatst door demis74 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Beve (0), 14 jaar geleden

De motor van deze Scenic heeft hydraulische klepstoters. Kleppen kunnen dus niet gesteld worden. Wat het tikken betreft heb ik geen ide.

demis74 (0), 14 jaar geleden

oke bedankt!vreemd als je motor meer ratelt/tikt als hij warm is dan koud.motor loopt voorderest goed,ong.1:12.5 met stadsverkeer.ik heb er toch wel de goede olie in,want de dealer raade 10w40 aan ipv 5w40 die er eerst in zat.

als iemand meer suggesties heeft met de 1.6 motor van de scenic dan hoor ik het graag!!! alvast dank!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.