Renault Clio: Start niet/deurvergrendeling werkt niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hallo allemaal,

Ik heb sinds vandaag een heel vreemd probleem met m'n Clio uit 2001. Wilde zojuist weg met de auto maar de problemen begonnen al bij de deuren: de vergrendeling reageert niet meer op de sleutel. Ook de reservesleutel geeft geen sjoege. Na het omdraaien van 't contact lijkt alles gewoon te werken. De waarschuwingslampjes gaan aan en daarna een-voor-een weer uit. Maar als je de sleutel doordraait om te starten gebeurt er helemaal niets. Geen geluid of draaiende startmotor.

Na wat verder onderzoek viel ook op dat de binnenverlichting niet meer werkt, de ramen niet meer naar beneden gaan bij ingeschakeld contact, richtingaanwijzers werken niet meer, gevarenlicht doet 't niet. Koplampen werken wel gewoon, radio werkt etc etc. ANWB langs laten komen, hebben alles nagelopen en konden geen storingen vinden: accu ok, zekeringen lijken ook in orde.

Overigens gaat ook 't lampje van de startonderbreking niet knipperen als je de sleutel uit 't contact trekt.

Iemand een idee voordat ik m'n portemonee mag open trekken bij de dealer??

bvd,

Vincent

vincent-rdam

Geplaatst door vincent-rdam (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (260), 14 jaar geleden

Het zou zo maar kunnen dat door overgansweerstanden ergens de spanning is weggevallen.
- doen je remlichten het wel? Bij diverse Renaults zitten de remlichten op dezelfde zekering als de startblokkering. Zoniet: zekering nakijken.
- op alle zekeringen meten t.o.v. massa of er 12 Volt weggaat naar de verbruikers
- massaverbindingen controleren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.