Renault Scenic: Start wel, maar slaat af.

Bouwjaar: 2002

Scenic 1.6 bj 2002 met 45.000 km heeft beurtje gehad.Geen foutcodes en na proefrit weggezet.Klant wil hem komen ophalen en komt terug met de mededeling dat zijn auto startte en afsloeg en toen niet meer wilde aanslaan.

Foutkodes toen uitgelezen geeft hij aan 271 inspuiting.Het lampje van het motormanagement blijft knipperen.Foutkode gewist, maar komt direkt weer terug.

Wat zou er evt bij het olie verversen dit kunnen veroorzaken? Na het verversen is met de auto nog een proefrit gemaakt en later nog weer naar de parkeerplaats gereden.Of is dit toeval?

Oh, ja de startblokkering gaat er, aan het rode lampje te zien, wel van af.Is al de 4e auto deze feestweek met een zelfde verschijnsel nl. starten, afslaan en pas weer aan de praat na een dealer-ingreep in de computer en het branden van het motormanagementlampje.Straling??

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (170) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Foutcode 271 zegt me niks. Als het motormanagement lampje gaat knipperen wordt de de code niet herkend door de rekeneenheid inspuiting. Het rode lampje gaat wel uit dus de sleutel wordt wel herkend.

Toni Luteijn (leeft ie nog?) heeft ook een soortgelijk probleem gehad: https://problemcar.nl/topic/renault/slaa...

richard9681 (0), 19 jaar geleden

Volgens de foutcode is er een probleem met de bedrading van injector 4, mischien daar even naar kijken.

Siem Bijman (170) PRO, 19 jaar geleden

Even een update.We hebben de auto naar de dealer gebracht.Konklusie was dat de regeleenheid van de inspuiting defect was.Nieuwe is besteld, maar zit in nabestelling.

Siem Bijman (170) PRO, 19 jaar geleden

Nieuwe computer van de inspuitregeling is vervangen en auto loopt weer.Klant belde vanmorgen op dat zijn boordcomputer niet funktioneert.Schijnt volgens dealer te kunnen komen doordat deze zich moet inleren? Wachten dat maar weer even af.

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Knop van de boordcomputer (op handle ruitenw.) ingedrukt houden en dan auto op kontakt zetten. Je zit nu in het zelfdiagnose programma. Dan druk je de reset-knop van de dagteller in en pas dan werkt je boordcomputer weer naar behoren.

Siem Bijman (170) PRO, 19 jaar geleden

Goed zeg.Zullen we morgen gelijk proberen.thanks!

Siem Bijman (170) PRO, 19 jaar geleden

Morgen werd vandaag, maar inderdaad was dit de oplossing.Henkie, wederom bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.