Renault Scenic: Stinkende kachel

Bouwjaar: 2001

Betreft een Scenic 1,6-16v (70.000 km) met Climatecontrol. Vanaf het moment dat de koelvloeistof naar de bedrijfstemperatuur neigt,stinkt de kachel naar koelvloeistof, waarbij het kortstondig verergert op het moment dat thermostaat opent (meter even iets boven midden). Voorraam is vettig en niveau in het expansievat zakt (heel langzaam). Diverse akties zijn reeds genomen: dop expansievat, slangen naar schutbord alsook de kachelradiateur zijn reeds vernieuwd. Koelsysteem is meermalen afgeperst. Hardnekkige storing waarvoor diverse dealers de afgelopen twee (!) jaar geen oplossing hebben gevonden. Renault NL geeft niet thuis. Wie kan mij op het spoor zetten, want langere trips in koude maanden leveren bij alle inzittenden gegarandeerd hoofdpijn op. En voor de duidelijkheid: het is absoluut een koelvloeistofdamp en geen ruitensproeier of stinkende airco.

RPC

Geplaatst door RPC (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Nieuwe kachelradiator ook een klein lekje? Kan weinig anders zijn.

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

gooi er een blikje bardalradiateurstop in meestal is het lek dicht

RPC (0), 19 jaar geleden

Tja, wist ik maar zeker of de radiateur ook daadwerkelijk is vernieuwd. De eerste dealer heeft namelijk pas onder grote druk het ding vernieuwd en dat was net buiten de garantie. Ik eiste toen dat er eindelijk een oplossing kwam voor een reeds langlopend probleem. Wellicht kon hij dat niet meer claimen bij de importeur en dan zit hij natuurlijk niet op zo’n omvangrijke en dus kostbare reparatie te wachten. De tweede dealer wou geen uitspraak doen en vertrouwde erop dat er een verse kachelradiateur in zat. Is dat trouwens eenvoudig te checken? En werkt zo’n dichtingsmiddel langdurig? En welke risico’s loop je er mee?

Martijn7401 (0), 19 jaar geleden

Heb zelf meerdere renaults gehad o.a. Safrane en R19 waarbij ik de kachelradiateur heb vervangen. Ook die stank, lekte maar een drupje, was niet merkbaar in reservoir. Renault stopt in veel types dezelfde radiateur en die geven vaak deze problemen! Met het vervangen ben je al snel een lange dag bezig.

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

De kachelradiateur vervangen bij een scenic is een kleine moeite; iets meer dan een uur en dat is incl. het ontluchten van het koelsysteem. Er staat altijd een produktiedatum op de radiateur.

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

inderdaad kachelradiateur vernieuwen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.