Renault Laguna: startblokkering na lege accu actief. Startmotor draait niet rond

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V

Door het aanlaten staan van de verlichting waarbij de motor niet draaide maar contact wel aanstond, kaart in de lezer, is de accu helemaal leeg getrokken.
Na direct opladen met een acculader had de accu weer de volle spanning (en het is en frisse accu)

De startblokkering lijkt actief te blijven, dwz het rode lampje in dashboard knippert als de kaart niet in de lezer zit, en blijft continu rood branden als de kaart wel in de lezer zit. Het stuurslot wordt zeker vrijgegeven en de verschillende functies interieur functies gaan normaal in werking. Als je middels de startknop probeert te starten gebeurt er NIETS. Startmotor komt niet rond en hoort ook geen klik of wat dan ook.

Vervolgens middels aanslepen getracht de motor te starten, motor slaat niet aan, startblokkering lampje blijft continu branden, geen enkel teken van leven of injectie of ontsteking. Voor de zekerheid nieuwe accu geplaatst, geen effect of verandering.

Het lijkt mij dat door het drainen van de accu de startblokkering middels de keycard niet meer opgeheven kan worden.
Er is zeker niet gejumpstart of verkeerd om aangesloten.

Kent iemand dit probleem en weet iemand de oplossing,
reactie wordt zeer gewaardeerd.

Laguna GT. 2002, 1.8 16V, LPG

Robbertonhisway

Geplaatst door Robbertonhisway (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Robbertonhisway (0), 11 jaar geleden

Okay,
Ik ben er uit,
Accupool een aantal uren los,
vervolgens opnieuw aansluiten,

En alles werkt weer.
Opgelost dus.

Blijkbaar is er iets in het startblokkeringssysteem wat in blokkade blijft als de accuspanning onder een bepaalde waarde blijft of langzaam oploopt, zoals tijdens het opladen van de accu middels de acculader.

Blijkbaar is het beter om voortaan de accupool los te nemen en dan de accu op te laden.

opgelost dus, maar reacties nog wel welkom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.