Renault Laguna: Hoe vervang ik de ruitenwissers

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo,

Ik wil graag mijn ruitenwissers vervangen, ik dacht dat wel in 5 minuten gedaan te hebben maar zo makkelijk gaat het dus niet. Ik krijg de ruitenwisserarm niet rechtop, waardoor ik de wisserbladen niet kan kantelen om deze los te kunnen maken. Renault heeft namelijk op de ruitenwisser een soort "beveiligingsbobbel" om te voorkomen dat je de ruitenwisserarm rechtop kan zetten. Ik heb echt al van alles geprobeerd. Het maakt niet uit in welke stand ik de ruitewissers heb staan, ik krijg het niet los.

Ik heb op internet al gezocht en meer mensen kunnen vinden met de zelfde vraag, het antwoord is alleen jammergenoeg nog zoek :(. Ben benieuwd! Alvast bedankt!

masterbrowser

Geplaatst door masterbrowser (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Ik weet niet of dit bij de laguna II ook werkt (wel bij de drie namelijk) maar zet de wisserhendel eens in de snelste stand met contact uit. Kan zijn dat de Wissers dan in de onderhoudstand gaan staan op de ramen.

Maar ook zonder dit trucje kan je de wissers precies genoeg om hoog krijgen om de wissers te draaien.

Erik2804 (0), 11 jaar geleden

Zoals Safrane schrijft. Als je de armen kan stoppen met de wissers midden op de ruit gaat het gemakkelijker. Kaart eruit trekken terwijl de wissers vertikaal staan.

Je kan de armen niet van de ruit zetten. Op het uiteinde van de armen zit de wisser met een clip op de arm geborgd. Zet de clip 90gr. om en je kan de wisser over de arm terugschuiven en uithaken. Als je het een een keer gezien hebt... 't is eigenlijk heel simpel.
Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.