Renault Twingo: Startblokkering sleutel

Bouwjaar: 2001

In onze twingo zit een startblokkering. In de sleutel zit een unieke code die via een antenne rond het contactslot geverifieerd wordt met de boordcomputer (inspuitunit/motormanagement).

Na verloop van jaren (en ik vermoed vallen van de sleutel), laat de ferrietkern met spoel los in de sleutel. Hierin zit de uniek code opgeslagen. Als ik de spoel stevig op het printje druk, gaat mijn lampje op het dashboard uit. Blijkt dus een los contact. Door te buigen en goed te kijken naar het printje in de sleutel zie ik een kant van de spoel loszitten.

Nu is mijn probleem: hoe krijg ik de ferrietkern met spoel weer vastgezet op het printje? Ik heb al geprobeerd te solderen (met meerder temperaturen), echter na verloop van tijd gaat die telkens weer los.

Heeft iemand dit eerder meegemaakt? Een oplossing is natuurlijk een nieuwe sleutel, maar die kost zoveel, dat ik dan denk de auto van de hand te doen...

patrick8428

Geplaatst door patrick8428 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

PL (0), 18 jaar geleden

Je kunt ook een sleutel bij een goede sleutelmaker laten bijmaken. Ook daar kunnen ze sleutels progammeren en uitlezen. Dit kost ongeveer 60 euro.

ACM92 (0), 18 jaar geleden

Je kunt ook een sleutel zonder afstandsbediening maar met startonderbreker bestellen. In deze sleutel zit een los "blokje" voor de startvergrendeling. Bij je eigen sleutel het spoeltje van de print afhalen, en het blokje in zijn houdertje plaatsen. Een stuk goedkoper, en geen problemen meer met losse printjes.

patrick8428 (0), 18 jaar geleden

Oplossing is gevonden:

Na veel geprobeer heb ik de sleutel uiteindelijk helemaal kapot gemaakt, conclusie: het omzetten van de spoel (transponder) is niet mogelijk.

Enige optie: nieuwe sleutel bestellen en laten programmeren bij originele Renault Dealer.
Dit houd kwa kosten in: sleutel zonder plip, 45 euro, 15 euro programmeren en 15 euro voor slijpen baard (ex BTW).
Sleutel met Plip, 100 euro + 15 euro voor het programmeren (ex BTW).
Uiteraard gekozen voor de tweede optie.
De zeer behulpzame en vriendelijke Renault Dealer In Veldhoven (Verdonk) heeft alles snel opgelost.

Bij navraag bleek dit soms te kunnen voorkomen, vooral na vallen van de sleutel. De Twingo heeft hier van alle Renaults de minste last van!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.