Renault Twingo: Twingo schokt en houdt in

Bouwjaar: 1996

Aangezien ik niet al te technisch ben heb ik geen idee wat het kan zijn, maar onze Twingo doet SOMS raar. Af en toe rijdt hij zeer vlotjes, maar af en toe schokt hij, vooral bij accelereren. Als je nadien aan dezelfde snelheid blijft rijden is er geen probleem. Hij draait dan ook zeer onregelmatig bij stilstand. Heb nog geen verband gelegd met koude/vocht, omdat het nu al een tijdje koud en vochtig is.

Groeten,
Pascal

pascal2900

Geplaatst door pascal2900 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dave1972 (0), 18 jaar geleden

het goed koopste is om eerst vier nieuwe bougies er in te doen en benzine filter mechien is een bougie kabel kapot kun je heel makelijk zien laat je hen lopen spuit je met een planten spuit op de kabels moet je in het donker doen kun je het beste zien dan zie je vonkjes als hij kapot is probeer eerst dat maar groetjes

K.G. (0) PRO, 18 jaar geleden

Controleer de verdeelkap goed op scheuren en het koolstiftje.

dupl-u-26970-5dd14a3822bab+Arnout (0), 18 jaar geleden

Ik heb een soortgelijk probleem met een Renault 19 uit 1992.
N.a.v. een ander forum vraag ik me af of de motorsteunen de oorzaak misschien de oorzaak zijn.

Zaken als verdeelkap, bougies, filters e.d. heb ik vervangen.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Slangetje naar MAP sensor controleren en bij twijfel vervangen, kunnen poreus worden. Inderdaag ook ontsteking nakijken, bougies, verdelerkap, kabels en bobine.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.