Renault Espace: startblokkering wordt niet meer ontgrendelt

Bouwjaar: 1996

Lees veel berichten over de sleutels die niet meer funktioneren.Weet iemand iets van de Renault Espace van bj 96 te melden? Wij hebben er nu een staan die met de ene sleutel weigerde en met de andere moeizaam van de startblokkering ging (aldus de klant)Komt dus vanmiddag rijdend bij ons en durft hem niet meer uit te zetten.Maar ja dat moet toch een keer dus dan maar bij ons in de garage.

Daarna direkt starten en lopen, echter na weer stil zetten en even langer wachten, blijft het rode lampje bij de spiegel gewoon branden en kan er dus niet gestart worden.Rode lampje in de sleutels lichten wel goed op.

Ik heb eens wat gehoord over een noodcode (Megane), maar weet iemand of dit is te doen met dit type en bouwjaar? En uiteraard hoe.

Alvast bedankt

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (145) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Siem,

Die noodcode moet je opvragen via de importeur, moet je wel voor betalen dacht ik.
Je moet de code invoeren door het gaspedaal te bedienen en het werkt telkens maar èèn keer dus motor uitgezet weer opnieuw invoeren.

Hans

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

sleutels opnieuw laten inlezen bij de dealer en controleer of de ontvanger niet vochtig is door evt lekkage via de dakantenne

Siem Bijman (145) PRO, 19 jaar geleden

Dealer heeft voor ons de noodgode opgevraagd.Maar heeft vandaag geen tijd om de sleutels opnieuw in te leren.Hans geeft aan dat je de noodcode met het gaspedaal kunt invoeren.Schijnt ook in de handleiding te staan, maar kunnen we niet vinden.
Hoe is de exacte procedure om deze (8-cijferige code) in te voeren? Kan de klant in elk geval weer rijden.

Alvast bedankt!

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Siem,
Contact aanzetten en gaspedaal helemaal intrappen dan gaat het ledje in het dashbord knipperen het eerste cijfer van de noodcode als er zoveel keer geknippert is gas los dan opnieuw intrappen voor het aantal knippers van het tweede cijfer enz.
Als je alle cijfers hebt gehad niet het contact meer afzetten en direct starten.

Hans

Siem Bijman (145) PRO, 19 jaar geleden

Iets beter gekeken in de handleiding en daar staat de volgende procedure:

Naast de schakelaar van de achterruitverwarming zit de schakelaar om de centrale vergrendeling handmatig te bedienen en deze schakelaar wordt gebruikt om de noodkode in te voeren.(Dus in dit geval niet met het gaspedaal)

Zet auto op kontakt en druk deze knop in.Het kontrolelampje van de startblokkering boven bij de spiegel dooft even en begint vervolgens te knipperen.

Laat het lampje het aantal keren knipperen dat overeenkomt met het eerste cijfer van de noodcode.Loslaten en opnieuw indrukken voor het 2e cijfer etc.
Als de gehele kode is ingevoerd en geaccepteerd blijft het lampje even branden, dooft dan even en licht vervolgens weer op.

Kontakt afzetten en de motor binnen 10 minuten starten.Na deze 10 minuten moet de noodcode opnieuw op deze wijze ingevoerd worden.

Het werkte bij ons, alleen was het van de 8 cijfers die wij hadden doorgekregen, na de invoer van de eerste 4 cijfers al voor elkaar.De andere 4 cijfers hebben we dus voor de noodcode procedure niet nodig.

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik was er al bang voor renault is gek op veranderingen ik heb ook al vele mogelijkheden gezien en die met het gaspedaal kwam het meest voor.
Maar mooi dat het opgelost is.

Hans

still learning (0), 18 jaar geleden

De noodprocedure zoals beschreven door Siem B op 9.2.'05 is correct. Het komt bij het weigeren v.h. startblokkeringsysteem ook wel eens voor dat het invoeren van de code niet lukt omdat het ledje niet meer 'wil' oplichten. Minstens 15 min. wachten en dan opnieuw proberen. Met de sleutel of code handmatig invoeren. Mijn advies is startblokkering volledig overbruggen. Espaces van 10 jaar oud stelen ze niet! Maar hoe doe je dat???Bij renault vertellen ze je dat dus niet. Die willen je nieuwe onderdelen verkopen. (krankzinnig duur trouwens)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.