Renault Espace: Krijg multiriem niet vervangen

Bouwjaar: 2000

Hallo,
Mijn multiriem is defect. (Espace 2000 2.0 16V) Nu wil ik deze vervangen maar ik krijg hem niet gemonteerd. Hij lijkt te kort. Ik heb de spanrol gespannen en met een stift geblokkeerd. Zit er ergens nog iets wat ik ben vergeten, of moet er speciaal gereedschap aan te pas komen.

Mada

Geplaatst door Mada (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden



Heb je wel de goede riem? Wat staat er op de oude en op de nieuwe riem?

Mada (0), 19 jaar geleden

Ik ben eigenlijk VW monteur. De riem is identiek. Er moet ergens een verborgen stelmoer zitten. De spanrol heb ik al wel geblokkeerd.

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden



Als je riem is gebroken; weet je wel hoe deze hoort te lopen dan? De spanner terug draaien en vast zetten met een 6 mm. pen is genoeg om de riem te monteren. Kan jou helaas geen plaatje laten zien.

Mada (0), 19 jaar geleden

Heb toch maar even mijn collega's van Renault laten kijken. Het blijkt dat mijn Espace een hydraulische spanrol heeft. Lastig om dat zelf even te doen. Alles is nu weer gemaakt. Toch bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.