Renault Kangoo: starter maakt lawaai

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

hallo allemaal, een maat van me heeft over een half jaartje een kangoo gekocht met nog zo'n oude 1.9diesel motor (55kw), starter heeft altijd herry gemaakt en onlangs wilde de auto helemaal niet meer starten. ik dacht rap gereviseerde starter plaatsen en probleem opgelost: vervang de starter door een gereviseerde uiteraard en auto doet nog altijd juist het zelfde (een grazend lawaai precies of hij over te tanden draaid en niet in de tanden pakt. Terug gegaan naar de man die de starters reviseerd en blijkbaar zou het niet aan de starter liggen, maar om mij toch gerust te stellen heeft de man mij een andere starter mee gegeven, auto maakte nog altijd dat grazend geluid en wilt niet starten. probleem is dus echt niet de starter.

Mijn vraag is nu, zou het aan de starterkrans liggen?? zie dat de tanden wel wat te voorduren hebben gehad maar of dit het probleem is zou ik echt niet weten, maar een andere optie denk ik zelf niet dat het zou kunnen zijn. startkrans heb ik nagekeken en lijkt me ni krom en er zijn geen tanden afgebroken, wel klein beetje botter geworden maar niet op elke tand van de starterkrans.

Heb dit nooit eerder voor gehad, dus hopelijk krijg ik goede raad van jullie. alvast bedankt

Danny322

Geplaatst door Danny322 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1830) PRO, 9 jaar geleden

Als de tanden van de starterkrans afgesleten zijn , omdat er te lang met een slechte startmotor door gemarteld is , zijn de schuine zoekranden weg en wil het startronsel niet meer in de startkrans glijden.
Er zullen 2 plekken zijn waar beschadigingen zitten , omdat dit de plekken zijn waar de motor altijd stopt.
Startkrans een kwartslag verzetten op het vliegwiel is een optie , omdraaien als voor en achterkant het zelfde zijn , of een nieuwe plaatsen.
Soms wil het herstellen van de zoekrand met een dremel nog wel eens heel even verbetering geven .

Danny322 (0), 9 jaar geleden

heel erg bedankt voor de reactie! dan zullen we de versnellingsbak toch maar eens demonteren en kijken voor een nieuwe startkrans. nogmaals bedankt voor de reactie.

kaleido 1 (1830) PRO, 9 jaar geleden

Je zou nog even wat kunnen proberen , en dat is de auto in de versnelling zetten iets vooruit duwen zodat er een goed stuk starterkrans voor de startmotor zit , en dan starten , kijken wat er dan gebeurd , pakt hij dan wel goed weet je het zeker.

Danny322 (0), 9 jaar geleden

straks proberen, laat het je weten!

Danny322 (0), 9 jaar geleden

probleem gevonden, nadat we een ander vliegwiel hebben gemonteerd en een nieuwe starter deed hij het nog altijd. blijkbaar heeft de vorige eigenaar de versnellingsbak stuk gehad een andere gemonteerd van een clio denken we, en de verhouding van de starter komt hiermee niet overeen met de startkrans. een andere versnellingsbak gemonteerd die van een kangoo kwam en alles was opgelost, toch bedankt voor de reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.