Renault Laguna: startincident

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

In de afgelopen maanden heb ik een paar keer een startprobleem gehad. Kaart er in, alle lampjes gaan even branden, stuurslot gaat er af, vervolgens gaan alle lampjes uit op 3 na, waarvan dit voor 2 normaal is, nl. accu en STOP. Maar indien het start incident optreedt, gaat vervolgens het ronde lampje (wat normaal knippert, om aan te geven dat de startblokkering is ingeschakeld) heel even uit en daarna permanent branden. Je kunt dan starten wat je wilt, maar aanslaan doet ie niet. Startmotor draait wel rond. ANWB er bij gehad, en vastgesteld dat in deze situatie de brandstofpomp geen spanning heeft. Accu losgehad. Hielp nu niet. Tijdens het meten aan een draad van de sensor die boven op het blok zit, ging ineens alles weer werken. Onbegrijpelijk. Nu treedt het probleem al weer weken niet meer op, maar het is ook niet opgelost. De laatste keer trad het op met een warme motor. Ik stond nog geen 5 minuten stil, na een rit van een uur. Waar moet ik het zoeken? Ik denk zelf in de richting van een slecht kontakt (gecorrodeerd) maar waar?

cpescador

Geplaatst door cpescador (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 14 jaar geleden

Bij de accu zit ook een zekerkast. Deze draden zitten soms niet goed vastgeklikt. Dus als je dan een zekering of relais monteerd, druk je de draad uit z'n houder.

Eén voor één de zekeringen en relais demonteren en dan met een klein schroevendraaiertje tegen het stekkertje drukken en kijken of je deze niet wegdrukt.

cpescador (0), 14 jaar geleden

Henk, bedankt voor je antwoord! Ik heb inderdaad kunnen vaststellen dat het 30A zekeringetje, dat het dichtst tegen de 3 blauwe relais blokken zit de oorzaak van dit probleem is. Het zekeringetje zat te ruim in zijn voet. Heb de pootjes wat dichter gedrukt. Als je deze zekering er helemaal uit haalt gaat het ronde rode lampje permanent branden. Dus ik weet vrij zeker dat dit de oorzaak was. ANWB had hier ook wel aangezeten, en kontaktspray ingespoten. Dit ging blijkbaar pas na 5 minuten werken, waardoor hij het ineens weer deed.
Ik zou het overigens erg prettig vinden om een overzicht te krijgen van alle zekeringen en welke problemen zich voordoen als er 1 stuk is, of geen goed kontakt maakt. Is dit ergens verkrijgbaar?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.