Renault Grand Espace: startniet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Beste,

Mijn Renault Espace, heeft gisteren besloten om niet meer te starten. Alles werkt, radio, verlichting, kachel, centrale vergrendeling etc. Zodra ik de sleutel omdraai, valt alle stroom weg en geeft de startmotor geen kick.

Vanmorgen geprobeerd met overstarten en de auto sloeg direct aan, terwijl ik met de auto een eind heb gereden omdat ik dacht dat de accu leeg zou kunnen zijn (accu is vol op spanning en van 07-2010) constateerde ik dat de temperatuurmeter schommelt van laag naar hoog met zelfs meldingen dat de motor te heet loopt, terwijl dit niet het geval is.

Na terugkomst de auto uitgezet en wil weer niet starten, zelfde euvel.

Heeft iemand een idee?

Groet, Erik van Heijst

tide71

Geplaatst door tide71 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Slecht kontakt tussen accu-polen en accu of de accu is gewoon overleden.
Meet het voltage op de polen, voor het starten en tijdens het starten (ook al gebeurt er niks).

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

Of de massastrip tussen het motorblok en de carrosserie is slecht of maakt slecht contact!

Dat is heel gemakkelijk te controleren:
Doet je auto het weer niet:
Dan verbind je met één startkabel het motorblok en (een blank deel van) de carrosserie. Als de auto dan ineens wel start, is het de massaverbinding.

tide71 (0), 13 jaar geleden

Beste,

De accupolen hebben we schoongemaakt en de accu teruggebracht naar de leverancier ivm garantie, deze is nagemeten en geeft op verschillenden meet momenten 100%. Met aanduwen of overstarten met kabels doet hij het wel. De koolstofborstels van de dynamo zien er goed uit?
Geopperd werd dat de startmotor kapot zou zijn? Iemand een idee?

Alvast dank.

skybolt (0), 13 jaar geleden

Je zegt dat met overstarten met kabels(bedoel je startkabels en andere auto)de auto wel start ,dan is je startmotor toch goed.Of bedoel je dat je direct van je eigen accu de boel doorlust naar je startmotor en dat hij dan wel start.
In het laatste geval moet je even controleren of het dunnedraadje op je startmotor niet gecorodeerd is en slecht contact maakt.
Maar omdat je verlichting en dergelijke uitvallen tijdens het starten denk ik persoonlijk dat je een slechte massa verbinding hebt,of je accu klemmen zijn gecorodeerd.

grtjs rob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.