Renault Clio Estate 2011: Startprobleem

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 76

Sinds een paar weken is de koude start erg moeizaam. De motor draait een paar toeren en slaat weer af. Pas na enkele tientallen keren starten blijft de motor draaien. De vakgarage heeft de krukassensor vervangen maar dat heeft niet geholpen. Wat kan dit zijn?

bond1372

Geplaatst door bond1372 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Wat is er allemaal wel of niet gemeten/getest?
Is er b.v. een 4-gas test gedaan tijdens de koude start? Dat kan een hoop antwoorden geven.
Of zijn de signalen van de diverse sensoren gecontroleerd d.m.v. een multimeter of uitlezen tijdens die koude start? B.v. of de koelvleoistof en inlaat lucht temperatuur wel correct worden aangegeven?

kaleido 1 (300) PRO, 2 jaar geleden

Brandstofdruk te laag ? meten is weten .

bond1372 (0), 2 jaar geleden

De garage heeft opnieuw van alles gemeten maar heeft de auto terug gegeven met de opmerking dat ze mogelijk naar klepspeling of de injectoren moeten kijken maar dat er elektronisch niks te vinden is.
Op gas starten lukt wel, ik moet dan de motor op toeren houden, en elke paar seconden vallen de toeren dan terug naar 800, en dan weer hoog. Dat duurt een halve minuut en dan loopt het regelmatig. Terugschakelen op benzine gaat dan ook probleemloos.
De garage geeft me nu de indruk dat ze maar wat proberen en dat er straks een dijk van een rekening voor niks is.

Heino4267 (55), 2 jaar geleden

Start de motor niet op twee brandstoffen (benzine en gas)? Daar kom je snel achter door het gasrelais tijdelijk te verwijderen en te kijken of de motor dan wel goed start en loopt/
Als dat niet de oplossing is zou ik eens kijken of je opvoerpomp in de benzinetank niet de geest heeft gegeven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.