Renault Clio: startprobleem RS

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

De laatste tijd heb ik een startprobleem wat zich voordoet bij zowel koude als warme motor d.w.z ; De éne keer start hij probleemloos, de andere keer moet ik heel lang doorstarten , af en toe bijna de accu leeg !! De laatste keer heb ik er "RENAULT ROUTE SERVICE" bij laten komen en dan zul je altijd zien dat hij na 2 keer kort starten loopt!! Op advies van die monteur bij de dealer langs gegaan om hem uit te laten lezen, resultaat geen storingen?? Op advies van de dealer de alarminstallatie na laten kijken die ook geen gebreken vertoonde. Wel is in okt.'05 de distr.riem gebroken , hierdoor moest de cilinderkop geheel gereviseerd worden omdat alles in de puin lag(16kleppen,nokkenassen,enz, gelukkig garantie!) door verkeerd monteren van een oliekeerring van de nokkenas moest ik weer terug naar de dealer die de olielekkage verhielp en tevens de distr.riem vervangen heeft omdat deze doordrenkt was met olie.Nu ben ik door het lezen van de berichten op deze site wel achtergekomen dat het waarschijnlijk niet ligt aan de sleutel, zover ben ik al. Misschien dat door al deze reparaties bedrading beschadigt is of zo. Wie kan er advies geven??

Fons RS

Geplaatst door Fons RS (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Probleem wordt mogelijk veroorzaakt door de (stekker van de) BDP-gever. Een nieuwe stekker kun je bij dealer kopen.

Fons RS (0), 17 jaar geleden

Hallo Henk , bedankt voor je reactie maar."De stekker van ,of de BDP-gever zelf. Oké , maar waar kan ik die vinden ?Is 't één van die 2 zenders aan de voorzijde van het blok?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.