Renault Clio: stotteren en slecht oppakken

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

clio 1.4 uit 1994 stottert hevig bij zowel koude als warme motor. BDP sensor is al vervangen en de oude bleek zelfs nog goed te zijn(nagemeten). bij temperaturen beneden de ca. 10 graden schokt ie zo goed als nooit (in de winter dus). bij de huidige weersomstandigheden is het echter weer raak. Ik dacht zelf dat het iets met een temp. sensor te maken heeft, maar aangezien het niet uitmaakt of de motor warm of koud is, weet ik het niet meer. Het is niet sputteren van de motor, maar echt schokken waarbij het lijkt alsof er geen brandstof in komt of alsof er geen vonk zou zijn...

bij voorbaat dank voor reacties en ideeen!

bartje2212

Geplaatst door bartje2212 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

bart laat het storings geheugen eens uitlezen.

groetjes jan.

bartje2212 (0), 17 jaar geleden

goed plan! maar moet ik daarvoor naar de dealer of zijn er andere mogelijkheden? (mijn ervaring met uitlezen was elke keer een flink bedrag dokken, maar dat was bij een audi....)

grtz

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

bart dat kan bij elk bedrijf dat daar een testkast voor heeft die ook geschikt is voor renault dus daar zal je naar moeten invormeren.
bij een renault dealer kunnen ze het natuurlijk allemaal.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.