483 bezoekers online

Renault LAGUNA 2007: Startproblemen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F4R 87, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 125

Ik heb een 2.0 turbo die niet meer wil starten . Alles doet het maar slaat niet aan. Als we hem aanduwen start ie wel.er zit een nieuwe accu in. Ik vermoed dat de BSO krukassensor verontreinigd is of de bekabeling ervan. Dus wil ik graag zelf schoonmaken/vervangen. Kan iemand mij vertellen waar die zit bij een Laguna Grand estate 2.0 turbo? Alvast dank!

dsraljanssen

Geplaatst door dsraljanssen , lid sinds 2 maanden geleden

4 Reacties

0

Heino4267, 2 maanden geleden

Wat is "niet starten"?
- gaat de startmotor draaien bij een startpoging?
- neemt hij dan de motor mee (gaat dus de motor ronddraaien)?

    De startmotor draait rond en als we hem aanduwen loopt ie gewoon. En dan als ik hem dan uitzet en weer probeer te starten , start hij meteen. - dsraljanssen, 2 maanden geleden
0

Heino4267, 2 maanden geleden

Bereikt de startmotor wel zijn minimale start-toerental?
Zet de binnenverlichting eens aan voordat je die eerste keer start en kijk wat die binnenverlichting doet tijdens de startpoging. Als die bijna uit gaat tijdens het starten krijgt de startmotor niet genoeg stroom uit de accu, ook al is de accu nieuw/vol. Dat kan gebeuren als je ergens teveel weerstand hebt, bv. door een versleten massakabel tussen motorblok en carrosserie. Test: Als de auto wel goed start met één zwarte accukabel tussen het motorblok en de minpool van de accu, is het die massakabel.

0

dsraljanssen, 2 maanden geleden

Ik heb gisteren de krukassensor vervangen en de motor loopt beter en start weer meteen. Bedankt voor de reacties.

0

Elblag, 2 maanden geleden

Kijk even hier https://www.youtube.com/watch?v=pc1KHKgC...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.