Renault Scenic: startproblemen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 liter 16V

Geachte lezer,

Mijn Renault Megane Scenic 2005 heeft startproblemen. Op de kilometerteller staan 111.244 km. Bij een koude start moet ik soms 20 keer starten of moet ik 10 keer starten met een tussenpoze en dan opnieuw starten voordat de motor aanslaat. Ik hoor de startmotor wel draaien!
Zolang ik geen foutmelding krijg, en die krijg ik niet, kunnen ze bij de Renault/garage niets ondernemen.
Bij een uitlezing in de garage, zijn geen storingen gevonden. Weet u een passende oplossing voor dit tergende probleem.

Vast bedankt voor uw aandacht!
Johan

kweetutniet

Geplaatst door kweetutniet (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

Heb je ook een reservesleutel bij de auto? Anders eens daarmee proberen.

talbers15 (0) PRO, 10 jaar geleden

je hoort de startmotor draaien, maar alleen het "zoemen" of ook dat de motor daadwerkelijk rond gedraaid wordt door de startmotor?
zijn de bobines goed? Als er daar 1 of 2 van slecht zijn kan het voorkomen dat bij een koude motor hij slecht aan slaat.

kweetutniet (0), 10 jaar geleden

De oplossing zat in het gebruik van de reservesleutel, waardoor de motor direct startte!
Mijn dank voor de aangedragen oplossingen!

Groeten,
Johan

Heino4267 (225), 10 jaar geleden

Dan is in je normale sleutel de codezender defect. Als die het soms nog wel doet (wat blijkt uit jouw verhaal), zou die in principe nog te repareren zijn.

kweetutniet (0), 10 jaar geleden

Beste Hein, bedankt voor jouw bijdrage. Ik heb inmiddels een nieuwe sleutel besteld, omdat reparatie niet meer mogelijk was.

kweetutniet (0), 10 jaar geleden

Wanneer je een startprobleem hebt met een Renault Megane Scenic I kan dat het gevolg zijn van een transponder/zender, die zich in de sleutel van het voertuig bevindt. Door de reservesleutel te gebruiken kom je daar vanzelf achter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.