Renault Scenic: startproblemen bij 1.9 dti na langstaan

Bouwjaar: 1999

wie kan mijn helpen: mijn auto wil niet gelijk starten. ik moet s ochtends, of na lang stilstaan meerder malen voorgloeien. hoe kouder hoe meer voorgloeien. ik heb de auto laten uitlezen, niets gevonden: gloeiboggies zijn goed, gloeisensoren zijn ook goed. ik heb de accu vervangen, ik heb de startmotor de dynamo laten testen, deze zijn goed. ik heb de 3 filters vervangen, en ik heb de sensor van het voorgloeisysteem ook vervangen, maar het probleem is er nog. laatste 2 dagen moest ik 2 a 3 keer voorgloeien. als ik bij de 1e voorgloei probeer te starten dan lijkt het of de accu leeg is. 2 keer gloeien lijkt het of de accu wat sterker is geworden enzovoort.help, help, help en bedankt voor jullie hulp. groetjes

dupl-u-19230-5dd148c72ddc2+Mustafa B.

Geplaatst door dupl-u-19230-5dd148c72ddc2+Mustafa B. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

laat de klepspeling eens controleren

Jan4963 (0), 19 jaar geleden

Je hebt de computer al laten uitlezen,en geen storingen!!

Controleer wat de spanning is op het gloeistiften.
Controleer de bedrading naar de gloeistiften,mogelijk kern geoxydeerd!
Controleer de klepspeling
Controleer de verstuivers
Controleer de pomptiming

Succes

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

controleer of je brandstof krijg.
Controleer of de massa van destartmotor goed is, het lijkt wel of je ergens eenslecht contact hebt.

dennis2111 (0), 19 jaar geleden

de enige goede manier om te controleren of uw gloeikaarsen nog goed zijn,is deze demonteren en dan één voor één testen door stroom op te zetten en dan zien hoe lang het bij elke kaars duurt voor deze volledig gloeit,ik heb zo al ondervonden dat je een uitmeting doet wanneer deze nog gemonteerd zijn ze allemaal nog goed zijn en als je dan zoals ik test dan duidelijk een verschil in tijd ziet van gloeien,met het gevolg natuurlijk dat al uw cilinders niet volledig zijn opgewarmd!!

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoe snel draait de startmotor rond bij starten. Bij een diesel moet de motor namelijk een bepaald toerental hebben om aan te kunnen slaan.

Eigenlijk moet je kijken of het een brandstofprobleem is of een electrisch probleem. Het kan wel zo zijn dat je bij de eerste keer starten geen brandstof in de brandstofpomp hebt (dwz dat bij lang stilstaan de brandstof terug naar de tank stroomt). Na diverse malen starten heb je wel brandstof en kan de motor lopen.

succes en we horen het nog wel. Sjaak

dupl-u-19230-5dd148c72ddc2+Mustafa B. (0), 19 jaar geleden

sorry voor de late reactie, maar mijn pc had het opgegeven.
even terug op de bovengenoemde zaak.Om alles te checken is het wel een klus en duur, en onzeker. mij is geadviseerd om de auto zo te laten tot de zomer en dan kijken hoe ie gaat starten.
is er wel een specifiek oplossing????????, graag antwoord
bedankt, zodra ik meer weet dan laat ik horen en snel, deze keer
grt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.